Mitinguri doar pentru vaccinați sau trecuți prin boală

0
104

În urma măsurilor instituite la nivel naţional pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei, astăzi a fost convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă şi s-a decis adoptarea de noi reguli, începând de mâine. Astfel, conform Hotărârii de Guvern nr. 1090/2021, modificată prin Hotărârea de Guvern nr. 1130/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, se impun următoarele:

Pentru o perioadă de 30 zile, mitingurile și demonstrațiile să fie organizate cu participarea a cel mult 100 de persoane și doar dacă toți participanții sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Organizarea de mitinguri şi demonstraţii conform Anexei 3, Art.1 pct. 12 – se permite, în condiţiile Legii nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, republicată, cu modificările ulterioare, organizarea de mitinguri şi demonstraţii cu un număr de participanţi de maximum 100 de persoane şi cu purtarea măştii de protecţie. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2“, conform Hotărârii de Guvern nr. 1090/2021, modificată prin Hotărârea de Guvern nr. 1130/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.