Mitroi, mesaj pentru colegii din PNL: Au apus de mult vremurile când deciziile în partide sau funcțiile se dădeau pe criterii de interese și rudenie

3
3007
Florin Mitroi

Constanța este încă sub imperiul euforiei alegerilor locale, mai exact a rezultatului care a tras pe dreapta PSD, atât la nivel de conducere a Primăriei, cât și la nivelul președintelui Consiliului Județean Constanța.

În momentul de față, PNL duce negocieri pentru asigurarea majorității la nivel de Consiliu Județean, respectiv a Consiliului Municipal. Ce înseamnă aceste negocieri? La municipiu, vorbim despre stabilirea unui program PNL-USR comun, dar și despre împărțirea unor posturi de conducere în primărie, respectiv în instituții subordonate administrației locale. Ce uită proaspeții învingători, probabil avizi să ajungă la butoane, după atâția ani de PSD, este că unele posturi din primărie sunt obținute prin concurs! Concurs! Deci, afirmațiile cum că „schimbăm tot” din vechea gardă nu sunt susținute și de legea în vigoare. În schimb, astfel de afirmații pot pune presiune și pot conduce la demisii. Avem exemple deja.

La nivel de județ, constatăm că nu doar instituțiile sunt în vizorul proaspeților învingători din alegeri, ci și Consiliile de Administrație. Apopo, cât de accesibile sunt, pentru cetățenii de rând, informațiile legate de completarea sau schimbarea C.A.-urilor?

Legat de astfel de C.A.-uri, urmează să vedem o conducere nouă la RAJA S.A.; la fel, și director general, respectiv director adjunct.

Între timp, liberalii au început să dea din coate pentru astfel de funcții, iar legat de această chestiune, am discutat cu mai mulți lideri ai organizației județene, între care și primarul Florin Mitroi.

Reporter: Se vehiculează că dl. Sorin Ciutureanu va deveni directorul RAJA. Este adevărat?

Florin Mitroi: Haideți, serios…. (râde). Astea nu sunt știri, sunt bârfe la colț de stradă. Eu sunt președintele ADI Apă Canal și de altfel implicat în conducerea PNL Constanța alături de dl. președinte Huțucă, care chiar este un om vertical și integru și nu pleacă urechea la barfe. Rar se nasc astfel de lideri și tocmai calitatea lui m-a făcut să mă intorc și să mă implic în politică. Revenind la Ciutureanu, el a fost cu siguranță implicat în știrea asta fără să știe și fără să își manifeste vreo dorință. El se descurcă foarte bine cu ce face la Oil Terminal și nu ar avea nici timp pentru amândouă. Au apus de mult vremurile când deciziile în partide sau funcțiile se dădeau pe criterii de interese și rudenie. Acum există o conducere formată din oameni capabili, care știu bine ce fac. Am văzut și eu că încep să scoată capul și să încerce să vină în față oameni care ani de zile s-au ascuns cât de bine au putut în colțul partidului și dintr-o dată acum emit opinii. Dar nu e un aspect care să merite luat în calcul, să stea calmi și să își vadă de treabă la căldurică așa cum au făcut și În perioada în care PNL nu stătea tocmai pe roze. În concluzie, haideți să lăsăm perversiunile astea și să nu ne lăsăm manipulați. Presa are rolul ei, dar deciziile aparțin forurilor abilitate. Și decizia aceasta va fi luată de cele 68 de UAT-uri, plus CJC, cu toții membri cu vot egal, ce compun ADI APĂ CANAL. Așa că restul… sunt doar vorbe în vânt scoase la iveala de oameni mici și speriați care refuză să înțeleagă că așa nu mai merge.

Reporter: Apropos de CJC, dl presedinte al CJC este in asentimentul dvs?

Florin Mitroi: Așa cum eu țin cont, cum este și normal, de deciziile sau recomandările făcute de președintele partidului, sunt sigur că și dl Mihai Lupu va proceda la fel. În incheiere, vă mai spun ceva. Urmăriți numirea prefectului și a altor deconcentrate unde numirile au stat în puterea conducerii actuale a partidului. Veți observa că au fost numiți numai oameni integri, cu experiența vastă în administrație, oameni care să ducă instituțiile respective spre succes, nu să le tragă în jos. Acest trend va deveni o constantă în numirea liderilor. De altfel, asta este motivul pentru care și eu, la rândul meu, am acceptat să pun umărul la treaba în politică în calitate de primar, președinte ADI APĂ CANAL și simplu membru PNL.

Pe de altă parte, de precizat că Sorin Ciutureanu și-a depus sau urmează să își depună dosarul pentru C.A.-ul de la RAJA (nu a detaliat clar – n.r.), dar a respins varianta că ar ținti și funcția de director adjunct sau general.

A.C.

3 COMENTARII

  1. Au apus de mult vremurile când deciziile în partide sau funcțiile se dădeau pe criterii de interese și rudenie…. SERIOS? Se poate uita dl primar la ISJ Constanta? Mihai Sorin inspector general prieten cu Septimiu Bourceanu, Petre Floriana inspector general adjunct rudă cu Anca Belu…

  2. Ii spune cineva dlui Mitroi ca la deconcentrate legea spune ca directorii se pun pe baza de concurs care ar trebui sa fie impartial si fara nicio legatura politica ? Oare DNA citeste acest interviu ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.