Modernizarea infrastructurii de transport rutier şi feroviar spre sudul litoralului, printre proiectele susţinute de deputatul Cristina Rizea

4
6330

Deputatul Cristina Rizea a participat marţi seara, alături de senatorul Remus Negoi, la întâlnirea care a avut loc la Palatul Parlamentului, între parlamentarii USR PLUS și Cătălin Drulă, Ministrul Transporturilor și Infrastructurii. Subiectul întâlnirii a fost legat de proiectele de investiții în infrastructura rutieră și feroviară.

“Preocuparea noastră sunt câteva dintre proiectele de dezvoltare ale județului Constanța, pe care le-am propus atât în campania pentru alegeri locale cât și în cea pentru alegerile parlamentare. Este vorba, în primul rând, de continuarea autostrăzii A4 cu tronsonul A4 Sud, “alternativa Techirghiol”, ca rută echivalentă de traficspre stațiunile din sudul litoralului. La fel de important este și proiectul de modernizare și eficientizare a infrastructurii de transport feroviar decălători ca alternativă ecologică a traficului rutier. I-am propus ministrului ca pornind de la infrastructura deja existentă a căii ferate ce leagă Constanța de Năvodari, să avem în vedere, în cel mai scurt timp, modernizarea și adaptarea acesteia pentru a servi circulației unui metrou ușor de suprafață pe ecartament de cale ferată. În plus, avem în vedere extinderea proiectului prin completarea cu o linie de legătură care să unească municipiul Constanța de aeroportul Mihail Kogălniceanu. Avantajele realizării unui asemenea proiect sunt evidente, nu numai pentru creșterea numărului de turiști care vor veni mult mai facil în stațiunile din nordul litoralului, spre Delta Dunării, dar și pentru eficientizarea mobilității din zona metropolitană Constanța. Nu în ultimul rând, vom oferi tuturor o modalitate de transport mai sigură și mai ecologică.Totodată, suntem preocupați și de modernizarea infrastructurii de transport rutier spre sudul litoralului. Proiectul de electrificare și modernizare a liniei ferate spre Mangalia, dar și dublarea acesteia astfel încât să asigure fluidizarea circulației în ambele sensuri de mers a fost un alt punct al discuțiilor din acestă seară”, transmite Cristina Rizea.

4 COMENTARII

 1. Incredibil!
  Credeam ca altele sunt problemele orasului Constanta!
  Metrou?
  Asta este pe.lista dlui?
  Deci am rezolvat celelalte probleme ale orasului?
  Dl Rizea
  Ca sa fie sustenabil un metrou si sa nu atarne greu pe bugetul.unui oras trebuie sa traiasca in zona respectiva cel putin 1 milion de oameni!
  Poate se ajunge la cifra asta daca creati locuri de.munca!
  Asta e problema zonei Constanta Navodari.Nu metroul!

 2. Singurul proiect cu adevărat necesar este continuarea autostrăzii A4 cu tronsonul A4 Sud, “alternativa Techirghiol”.
  Litoralul aflat între Mamaia și Năvodari, inclusiv ecosistemul aflat pe perisipul între Marea Neagră și Lacul Siutghiol, a fost distrus.
  Conceptul de cură heliomarină a fost uitat.
  Chiar daca ar fi pus în practică, la cât s-a construit, atât de haotic și urât, dacă unitățile de cazare ar fi ocupate integral, turiștii nu ar încăpea pe plaja nici în picioare.
  Pentru proiectul liniei de cale ferată care să unească municipiul Constanța de aeroportul Mihail Kogălniceanu, mai întâi este necesar sa se construiască un nou aeroport (cel existent este deplorabil).
  În locul electrificării liniei de cale ferată spre Mangalia, propun introducerea unei garnituri de tren cu locomotivă cu aburi și vagoane de epocă (cred că turiștii ar fi încântați)(poate se va găsi o locomotivă a trenului “Fulger-Pullman-Expres”, faimoasă pe ruta Constanța – București).
  Cu atâtea proiecte, s-a uitat de cel mai important proiect, acela de a face din Constanța un municipiu modern, atrăgător și ospitalier, altfel spus un oraș turistic.

 3. Bai frate bateti câmpii chiar nu ganditi pe primul plan ar fi parcarile supraetajate ca nu mai este loc in oras de masini amenajati toate ruinele si toate casele din zona peninsulara sa arate ca inainte iar propietarii obligatii sa faca ceva cu ele reamenajeze unde se poate sau daramate toate magernitele punetii la punct ca majoritatea sunt din primarie cautativa gunoiul de sub pres mai intai si dupa aia visati frumos

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.