Modificare importantă privind plata amenzilor de circulație! Actul normativ a fost promulgat de Iohannis

0
333

Procesul verbal privind plata amenzilor de circulație nu mai trebuie să fie trimis la Poliţie, conform unor modificări aduse legii. Actul normativ a fost promulgat joi de către președintele Klaus Iohannis.


Este vorba despre actul normativ pentru modificarea și completarea Legii nr. 203/2018 privind măsuri de eficientizare a achitării amenzilor contravenționale, adoptat de Camera Deputaților în 3 noiembrie.

Prin derogare de la dispoziţiile art. 20 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare, pe perioada aplicării sistemului pilot, dacă agentul constatator constată în acelaşi timp mai multe contravenţii săvârşite de aceeaşi persoană, pentru amenzile prevăzute la alin. (1) se încheie un proces-verbal de constatare a contravenţiei şi de aplicare a sancţiunii distinct de celelalte, având seria de evidenţă unică prevăzută la art. 2 lit. B)“, este modificarea adusă legii privind plata amenzilor contravenționale la regimul circulației pe drumurile publice.

La dezbaterile din Camera Deputaţilor, for decizional în cazul acestei legi, deputatul UDMR Benedek Zacharie, iniţiator, a precizat că cetăţeanul nu va mai trebui să trimită la Poliție procesul verbal pentru a demonstra că şi-a plătit amenda. “Cetăţeanul nu va mai trebui să trimită procesul verbal la Poliţie, să demonstreze că şi-a plătit amenda, fiind un cont unic şi primăriile nu o să mai fie grevate de plata amenzilor. Deci am ajutat şi cetăţeanul şi am ajutat şi primăriile“, a declarat deputatul UDMR, pe 3 noiembrie, în plenul Camerei Deputaţilor.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.