Modificări în circulația din Valu lui Traian

0
247

Locuitorii din cartierul Crețoiu din Valu lui Traian au toate șansele ca, până la finalul lunii iunie a.c., să poată traversa, în sfârșit, D.N.3 în condiții de siguranță, susține deputatul Cristina Rizea.

Parlamentarul de Constanța Cristina Rizea s-a întâlnit cu directorul Direcție Regionale de Drumuri și Poduri Constanța, pentru a discuta despre siguranța circulației locuitorilor din Valu lui Traian.

Cu această ocazie, s-a stabilit implementarea unei soluții pentru asigurarea siguranței acestora la traversarea D.N.3, în dreptul stației de microbuz. În plus, sensul giratoriu de la intrarea în Valu lui Traian va fi amenajat definitiv.

„Am avut o întâlnire foarte constructivă cu Marian Ichim, directorul Regionalei de Drumuri și Poduri Constanța, pe tema nevoii îmbunătățirii mobilității rutiere și a siguranței circulației cetățenilor din Valu lui Traian. Am promisiuneaacestuia că va stabili o întâlnire cu reprezentanții Primăriei Valu lui Traian pentru demararea de urgență a procedurilor de:

  • găsire a celei mai bune soluții de asigurare a siguranței locuitorilor din cartierul Crețoiu, nevoiți, zilnic, să traverseze D.N.3, pentru acces la stația de microbuz spre Constanța. Am discutat posibilitatea realizării a unei subtraversări ori a unei treceri de pietoni cu scuar și presemnalizare, pentru reducerea vitezei conducătorilor auto. Stabilirea unei soluții optime depinde, însă, și de recomandările Poliției Rutiere și de posibilitățile financiare și de spațiu ale U.A.T.-ului.
  • realizare a unor întreruperi ale benzii continue de pe raza localității Valu lui Traian, astfel încât conducătorii auto să aibă posibilitatea virajului la stânga.

Totodată, am primit asigurări că sunt în desfășurare procedurile pentru amenajarea de sensuri giratorii la intrările în localitate și încă unul la Murfatlar. În plus, sensul giratoriu provizoriu, existent la intrarea în pădurea Valu lui Traian, va fi amenajat definitiv, în aceeași poziție, acolo urmând să își desfășoare activitatea două societăți comerciale, care vor oferi locuri de muncă pentru vălureni și nu numai“, a declarat deputatul U.S.R.-P.L.U.S. Cristina Rizea.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.