Moțiunea împotriva lui Tătaru, adoptată de Camera Deputaților

0
347
Sursa foto: digi24.ro

Moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, a fost adoptată de Camera Deputaților, miercuri, 24 iunie a.c..

În textul moțiunii, semnatarii îl acuză pe ministrul Sănătății că minte în legătură cu felul în care a fost gestionată criza sanitară provocată de pandemia de coronavirus.

”După ce fostul ministru al sănătăţii a vrut să “privatizeze” sănătatea, actualul ministrul PNL al sănătăţii se ocupa de “tunuri”, “vânzări de masca fără bon”, numiri controversate ale unor oameni în Consiliile de Administraţie de la Unifarm sau Antibiotice Iaşi, care să se ocupe doar de alte “tunuri”, gen livrarea de Etichete pentru medicamente sau măşti la suprapreţ. PNL minte! Ministrul Sănătăţii minte. (…) Minte personalul medical care nu a avut materialele de protecţie, minte personalul medical care aşteaptă stimulentele, minte personalul medical legat de plata orelor suplimentare şi a sporurilor. (…) Minte populaţia României! Minte populaţia Bucureştiului! Minte că se testează populaţia”, au notat contestatarii lui Tătaru care au cerut demisia acestuia.

Nelu Tătaru, la dezbaterea moțiunii: Nu ar fi drept faţă de populaţia acestei ţări şi faţă de corpul medical să plec în aceste momente

În replică, ministrul Sănătății a susținut că ar fi nedrept față de populație și față de cadrele medicale să demisioneze în acest moment și a susținut că că adversarii politici ar fi trebuit să-i ceară demisia în martie – aprilie, „când se căuta cineva pentru carnea de tun, să meargă prin focare prin această ţară”, scrie b1.ro

“La punctul trei se vorbeşte de demisie de onoare. Mă bucură să găsiţi la mine onoare. Cât despre demisie, aş fi vrut să mi-o ceară cineva în martie – aprilie, când se căuta cineva pentru carnea de tun să meargă prin focare şi în această ţară. Am o onoare, voi avea în continuare. Nu ar fi drept faţă de populaţia acestei ţări şi faţă de corpul medical să plec în aceste momente”, a spus Tătaru de la tribuna Parlamentului.

În ceea ce privește acuzațiile că ar fi blocat testarea populației din București, ministrul a declarat că nu a interzis și nu va interzice nicio testare, atâta vreme cât aceasta este făcută în baza unui protocol, respectând anumite proceduri și într-un cadru securizat din punct de vedere medical.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.