Municipiul Constanța a intrat în scenariul roșu: de luni, la restaurant doar cu certificatul verde

0
1322
Restaurant. FOTO Alexandra VASILE
Foto cu rol sugestiv

Începând de luni, 27 septembrie a.c.., ora 00.00, municipiul Constanța intră în scenariul roșu, în contexul pandemiei de coronavirus. Rata de infectare raportată în orașul de la malul Mării Negre a fost de 3.58 la mia de locuitori.

Precizăm că duminică, 26 septembrie a.c., a avut loc ședința Comitetului pentru Situații de Urgență (CJSU) Constanța în care a fost votată hotărârea nr. 132. Aceasta prevede constatarea încadrării în limitele de incidență cumulată la 14 zile mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 4/1.000 de locuitori pentru 9 UAT-uri din județ.

Ce reprezintă scenariul roșu

În U.A.T.-urile din județul Constanța se menține obligatorie purtarea măștii de protecție în spații publice deschise, oriunde se formează aglomerări de persoane, cum ar fi, fără a se limita la acestea, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spațiile comerciale, stații pentru transportul în comun, precum și în alte zone cu potențial de aglomerare (oboare, zone de așteptare – peroane, spații exterioare aparținând instituțiilor și autorităților publice etc.).

Va fi obligatoriu certificatul verde COVID, pentru accesul în localuri, săli de spectacole, evenimente private, săli de sport sau restaurantele din mall-uri, iar masca rămâne obligatorie pe o raza de 50 de metri în jurul școlilor.

În condițiile Art. 5, Comitetele Locale pentru Situații de Urgență, prin grija primăriilor, pot propune spre aprobare Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța orice alte spații/zone cu potențial de aglomerare pe raza U.A.T.-urilor din județul Constanța, unde se poate institui obligativitatea purtării măștii de protecție.

Măsurile prevăzute la Art. 4 se aplică pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 27.09.2021, ora 00.00, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.