Municipiul Constanța, în prag de scenariu roșu. Se vor închide restaurantele și cafenelele

0
6641
Foto: arhivă

Rata de infectare cu virusul Sars-Cov-2 în municipiul Constanța a depășit pragul cifrei 3, în cursul zilei de marți, 9 martie a.c., a fost raportată o incidență de 3,11 la mia de locuitori, adică 971 de persoane confirmate pozitiv.

La nivelul județului Constanța, rata de infectare raportată astăzi este de 1,93 la mia de locuitori.

Astfel, având în vedere faptul că în ultimele 24 de ore, potrivit buletinului COVID, 212 persoane au fost raportate ca fiind infectate cu acest virus, în județul Constanța.

Creșterea numărului de noi cazuri este îngrijorătoare, iar pentru că rata de infectare în municipiul Constanța a depășit cifra 3, se va introduce scenariul roșu, care prevede închiderea cafenelelor, restaurantelor, teatrelor și cinematografelor.

Contactat de Focus Press, prefectul județului Constanța, Silviu Coșa a declarat că în 48 de ore se va convoca Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru a se discuta despre introducerea scenariului roșu la nivelul municipiului.

”În conformitate cu prevederile legale, în 48 de ore vom convoca CJSU. Așteptăm până mâine (n.r. miercuri, 10 martie a.c.) să vedem dacă incidența raportată va fi tot peste cifra 3 la mia de locuitori, apoi vom vorbi despre introducerea scnariului roșu și implicit aplicare măsurilor, adică, închiderea restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor și teatrelor.”

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.