Muzeul de Artă Constanța găzduiește expoziție „Începuturi. Finaluri. La UNA”

0
37

Muzeul de Artă Constanța va găzdui expoziția „ÎNCEPUTURI. FINALURI. La UNA”, care va debuta miercuri, 4 octombrie a.c., începând cu ora 16.00. Expoziția prezintă creațiile studenților și absolvenților de dată recentă ai Universității Naționale de Arte din București.

„Expoziția de față face parte din cadrul unui parteneriat între cele cele două instituții de arte vizuale din România. Muzeul de Artă din Constanța și-a propus întotdeauna între misiunile sale promovarea nu doar a patrimoniului cultural-artistic tradițional, ci și pe cel contemporan. Evenimentele organizate aici numai în anul în curs dovedesc cu prisosință acest lucru”, transmite Muzeul de Artă Constanța.

Cu această ocazie, este adusă în atenția publicului o selecție din lucrările pe care studenții diverselor departamente din cadrul Universității Naționale de Arte București le-au realizat în decursul ultimilor doi ani. Realizarea unei licențe sau disertații, ori a temelor de la orele de atelier, reprezintă în sine o provocare; în plus, apare încă una: descoperirea propriei „voci”, al propriului demers artistic în vederea conturării unei individualități artistice. Bucuria și interesul pe care tinerii studenți l-au dovedit în abordarea problemelor mai sus amintite se observă și în lucrările lor: creații uneori ludice, care debordează de inocență și optimism, alteori ironice sau purtătoare al unor mesaje puternic imersate în realitățile trăite.

ÎNCEPUTURI. FINALURI. La UNA. reprezintă atât confirmarea talentului tinerilor care expun, cât și o promisiune: perspectiva unei continuări, promisiunea neîntreruperii explorărilor artistice personale și al eforturilor în desăvârșirea amprentei artistice.
 
După cum se arată în comunicat, curatorul este Liviu Epuraș și expoziția este deschisă în lunile octombrie și noiembrie 2023.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.