Negocieri PNL – PSD eșuate: „Avem două partide care vrem să fie primele în rotativă“ – Florin Cîțu

0
155

Întâlnirea care ar fi trebuit să aibă loc la ora 16.00, pentru negocieri privind formarea unei majorităţi în Parlament între liderii PNL, PSD și UDMR a fost anulată. Negocierile s-au blocat din cauza neînțelegerilor privind numele viitorului premier.

Inițial, PNL și PSD au decis să guverneze pe rând, fiecare să vină prin rotație cu premierul său. Negocierile s-au blocat însă în momentul în care atât PNL, cât și PSD s-au agățat de ideea de a avea ei primul premier.

Florin Cîţu a declarat că decizia conducerii liberalilor a fost ca rotaţia premierilor să înceapă cu Partidul Naţional Liberal, fără a se stabili un nume, arătând că i se pare bizar argumentul liderului PSD, Marcel Ciolacu, că nu îl vrea pe el premier deoarece a fost demis prin moţiune de cenzură.

„Azi discuția cu PSD a fost simplă. Suntem în situația în care ei vor să fie primii cu premierul…Așa am înțeles de la Ciolacu… În ce stadiu suntem cu negocierile? Azi am luat act de decizia PSD de a avea o propunere de premier în persoana lui Marcel Ciolacu. De asemenea, s-a decis să începem un sistem rotatativ de guvernare, dar vrem ca prima propunere de premier să aparțină PNL. Inițial noi am avut mai multe argumente (…) Deocamdată aici suntem. Avem două partide care vor să fie primele în rotativă.”, a comentat Cîțu la sediul central al partidului.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.