Negocierile pentru guvern au fost suspendate fără niciun rezultat după 7 ore: Orban și Barna vor aceeași funcție

1
428
Dacian Cioloș, Ludovic Orban și Dan Barna. Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Discuțiile de negociere ale PNL, USR PLUS și UDMR reunite sâmbătă, 12 decembrie a.c., la Vila Lac pentru a împărți funcțiile în Guvern și la vârful Parlamentului, sunt blocate din cauza că cei de la USR PLUS pun o condiție fără de care ei nu acceptă să se meargă mai departe: să primească funcția de prim-ministru, sau dacă nu, pe cea de președinte al Camerei Deputaților, pentru Dan Barna, susțin surse politice. 

Cele trei formațiuni au anunțat într-un comunicat comun că discuțiile vor fi reluate mâine.

Potrivit comunicatului, la discuțiile de astăzi „fiecare formațiune și-a prezentat punctul de vedere referitor la organizarea și funcționarea coaliției”, scrie Digi24.ro

„În ceea ce privește programul de guvernare, a fost stabilită structura acestuia și modul în care se armonizează programele celor trei formațiuni politice, fiind făcute progrese pe o serie de capitole. Totodată, s-au convenit coordonatele activității comune la nivel parlamentar care stau la baza funcționării majorității”, se mai arată în comunicatul semnat de Ludovic Orban, Dan Barna, Dacian Cioloș și Kelemen Hunor.

Documentul mai spune că liderii celor trei formațiuni „și-au afirmat voința de a oferi împreună o formulă de guvernare stabilă României”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.