Nelu Tătaru: 5 criterii pentru ridicarea restricţiilor. Când ar putea fi redeschise mall-urile

0
897
Sursa foto: digi24.ro

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a enumerat luni, la un post TV, criteriile în funcție de care restricțiile vor începe să fie ridicate în România. Ministrul a explicat că restricțiile vor fi relaxate în funcție de: numărul deceselor, evoluția focarelor, gradul de afectare a personalului medical, aglomerația din ATI, curba cazurilor noi, potrivit realitatea.net.

„Dacă observăm o scădere a numărului de cazuri noi timp de două săptămâni, de-abia după putem să ne gândim la alte metode”, a declarat Nelu Tătaru. „Decizii privind relaxarea vor veni când vom vedea acea curbă a cazurilor noi că începe să scadă și vom lua în funcție de fiecare comunitate în parte. Încă avem focare în expansiune, avem transmitere locala si la fiecare din ele avem motive sa fim precauti”, a mai ministrul.

Nelu Tăraru a anunțat că mall-urile și competițiile sportive vor fi cel mai probabil redeschise în următoarele 3 luni, în funcție de evoluția infecțiilor cu COVID-19, adăugând însă că măsurile de izolare funcționează, iar presiunea pusă pe spitale s-a redus.

”Măsurile de izolare functionează si presiunea pe spitale e redusă. Masurile de relaxare nu însemna reluarea comptetitiilor sportive, a mall-urilor și a centrelor comerciale. Ne gandim după următoarele 3 luni, este o dinamincă care trebuie evaluată”, a precizat ministrul Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.