Nelu Tătaru: „Dacă se va impune, vom avea și o prelungire a stării de alertă, după 15 iulie”

0
439

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a anunțat vineri dimineață, 3 iulie a.c., în cadrul unei conferințe de presă faptul că, se ia în calcul prelungirea stării de alertă, după data de 15 iulie a.c., în cazul în care situația o va impune. Acesta a declarat că, în momentul de față ne aflăm într-o situație nu prea fericită, din cauza creșterii numărului de cazuri, în ultimele 3 săptămâni, după anunțarea măsurilor de relaxare, lumea nu prea a mai respectat regulile.

„Suntem la 3 săptămâni de creștere continuă a numărului de cazuri. Nu am făcut acea relaxare de la 1 iulie tocmai din cauza creșterii numărului de cazuri. Dacă se va impune, vom avea și o prelungire a stării de alertă. (…) INSP, Ministerul Sănătății fac evaluări, recomandări, apanajul stării de alertă este al Comitetului Național pentru Situații de Urgență, prezidat de primul-ministru, apanajul stării de urgență este al domnului președinte Klaus Iohannis”, a precizat Tătaru.

„Acum, pe moment, nu avem acest pericol, al revenirii la starea de urgență. (…) Gestionăm numărul de cazuri. Ne gândim și la evoluția lor până pe 15 iulie, dacă este necesară prelungirea stării de alertă sau nu”, a completat TNelu Tătaru.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.