Nelu Tătaru: Măsurile de relaxare de la 1 iulie, amânate din cauza creșterii numărului de noi cazuri de coronavirus

0
770

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a anunțat, luni, 29 iunie a.c., că cea de a patra etapă de relaxare a unor măsuri, programată de la 1 iulie, va fi amânată.

Aceasta este decizia Grupului de suport tehnico-știintific, spune Tătaru, după ce numărul de noi cazuri de coronavirus a crescut accentuat în ultimele săptămâni.

Fără noi măsuri de relaxare de la 1 iulie
 

“Astăzi (n.r. luni, 29 iunie a.c.) a avut loc întâlnirea Grupului de suport tehnico-știintific și s-au evaluat cele două săpămâni, în care am avut o creștere a numărului de cazuri noi, a numărului de decese. Propunerile sunt de a amâna noile măsuri de relaxare (n.r. – care ar fi urmat să fie aplicate de la 1 iulie) (…) O parte dintre concetățenii noștri nu au respectat aceste reguli impuse și am văzut o creștere a transmiterii comunitare, dincolo de focarele din spitale. S-a decis în Grupul tehnic amânarea celei de a patra etape de relaxare”, a declarat Tătaru, la Digi 24.

Restaurantele rămân închise în continuare. O şedinţă Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, condusă de premierul Ludovic Orban a fost programată luni seara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.