Nicolae Ciucă, desemnat iar premier de președintele Iohannis

0
190
Participarea președintelui Klaus Iohannis și a premierului interimar, Nicolae Ciucă, la evenimentul de prezentare a Centrului național de stocare a vaccinurilor anti-COVID-19 de la Institutul „Cantacuzino”. Foto: gov.ro

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat, iar, pe Nicolae Ciucă să formeze un guvern. PNL, PSD, UDMR și reprezentanții minorităților au mers împreună la consultările anterioare.

Luni, 22 noiembrie a.c., președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu reprezentanții partidelor parlamentare, la consultări pentru formarea noului guvern. Acestea s-au finalizat în jurul orei 13.30. USR a refuzat să se mai prezinte la discuții.

Șeful statului a început la ora 12.00 consultările cu delegația PNL – PSD – UDMR și minorități, formată din Florin Cîțu și Nicolae Ciucă (PNL), Marcel Ciolacu și Paul Stănescu (PSD), Kelemen Hunor și Cseke Attila (UDMR) și Varujan Pambuccian (minorități).

La ora 13.00, acesta s-a întâlnit cu delegația AUR, condusă de copreședinții George Simion și Claudiu Târziu.

La finalul discuțiilor, Klaus Iohannis l-a desemnat, iar, pe Nicolae Ciucă premier.  

„Am constatat că în Parlamentul României s-a format o majoritate solidă, din care fac parte PNL, PSD, UDMR și Grupul minorităților naționale, ai căror reprezentanți au dorit să vină împreună la consultările de astăzi. Am acceptat acest lucru și, în acest format, am avut o discuție pe care o consider foarte bună.

Această majoritate mi-a propus un nume de premier și, în consecință, îl desemnez pe Nicolae Ciucă pentru a forma o echipă guvernamentală și pentru a se prezenta în Legislativ pentru votul de încredere“, a declarat președintele Klaus Iohannis.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.