Nicoleta Bercaru a rămas fără postul de director interimar de la Centrul Cultural Theodor T. Burada

0
928

Consilierii județeni constănțeni s-au întrunit marți, 30 iunie a.c., în ședință, pentru a supune la vot o serie de proiecte de pe ordinea de zi. Surpriza zilei a fost eliberarea din funcție a Nicoletei Bercaru, numită recent director interimar al Centrului Cultural “T. Burada”, de către președintele CJC, Horia Țuțuianu.

Grupul liberalilor a inițiat un proiect de hotărâre prin care se motivează ocuparea ilegală a funcției de director intermar.

Proiectul a trecut cu 20 de voturi pentru (15 din partea grupului PNL, 3 PMP și 2 ALDE).

Referitor la acest proiect și la demiterea din fucție a Nicoletei Bercaru, consilierul județean Marian Crușoveanu a făcut o postare pe pagina sa de socializare. Acesta a subliniat faptul că, partidele de dreapta, după mult timp au votat la comun.

În ședința de astăzi a Consiliului Județean Constanța, după mult timp, partidele de dreapta au votat la comun.

Acest vot poate fi tradus ca un semnal pozitiv, din perspectiva viitoarelor alegeri locale. Am observat cu toții dezastrul pe care PSD îl face la Constanța, și pornirea pe care o are, de a politiza funcțiile, de la director până la șofer.

Am întâlnit această situație și la numirea în funcție a directorului Centrului Cultural ”Teodor T. Burada”, în persoana Nicoletei Bercaru, fost consilier județean PSD. Conducerea Consiliului Județean a susținut mereu ideea că noi, consilierii, facem administrație, nu politică, dar prin numirea directorului la Centrul Cultural s-a demonstrat contrariul. S-a încercat politizarea acestei funcții, deși nu era cazul.

Ar fi bine ca, în funcțiile-cheie ale acestei instituții, să primeze competența, performanța, în locul siglei de partid. Așa cum în mediul privat se cere performanță, se cer rezultate și un plan coerent de management, în același mod trebuie privite și funcțiile din administrația publică. În plus, astăzi am asistat la o premieră în ceea ce privește modul în care s-au votat proiectele de hotărâre de pe lista suplimentară a Consiliului Județean. Dacă până acum, toate proiectele de pe ordinea de zi suplimentara erau votate in corpore, astăzi, aceste proiecte au fost luate separat și votate unul câte unul. Deși domnii de la PSD își frecau mâinile cu speranța că proiectul inițiat de PNL, ce face referire la demiterea directorului interimar de la Centrul Cultural Teodor Burada, nu va intra pe ordinea de zi, s-a întâmplat contrariul. Proiectul a trecut.

Există o disperare a PSD-ului de a salva soldățeii din funcțiile-cheie ale CJ. Au început să se comporte ca o bestie rănită, căutând, cu orice preț, să salveze orice scaun în care sunt așezați soldățeii cu carnețel roșu. Această schimbare din funcție ar trebui privită ca un exemplu de penalizare, atunci când se încalcă reguli de bun simț și se încearcă, cu orice preț, politizarea unei funcții. Este momentul să dăm o șansă oamenilor pregătiți, profesioniștilor, o șansă de a face pasul spre funcții importante din aparatul administrației publice.

Închei prin ideea că aceste colaborări dintre partidele de dreapta, în Consiliul Județean, pot înseamna o piatră de temelie pentru o viitoare construcție puternică la Constanța.”

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.