Nicușor Constantinescu a fost trimis în judecată, din nou, de DNA, pentru abuz în serviciu

0
577
Nicușor Constantinescu - foto: Cătălin Schipor

Fostul președinte al Consiliului Județean, Nicușor Constantinescu, a fost trimis în judecată, miercuri, 13 ianuarie, de DNA Constanța, în dosarul privind „Herghelia Mangalia”. El a fost adus la sediul DNA Constanța de două ori, la sfârșitul anului trecut.

Nicușor Constantinescu, a fost trimis, din nou, în judecată, de procurorii DNA Constanța, în cel mai nou dosar în care este acuzat pentru abuz în serviciu. Dosarul acestuia a fost înregistrat, miercuri, 13 ianuarie, la Tribunalul Constanța, urmând ca magistrații să stabilească când va avea loc primul termen de judecată.

Acuzațiile

Procurorii DNA au stabilit că fostul președinte al Consiliului Județean  a cauzat un prejudiciu, în dauna bugetului județului, în cuantum de 5.570.821,28 lei. Anchetatorii anticorupție susțin că, în perioada 2009-2013, Nicuşor Constantinescu şi-a îndeplinit defectuos atribuţiile de serviciu, în sensul că a dispus executarea unor lucrări în valoare de 3.778. 451,09 lei, de către RAJDP la Herghelia Mangalia, în condițiile în care imobilul nu se afla în patromoniul județului. Însă, pentru a putea executa aceste lucrări, a inițiat un proiect de hotărâre incluzând un protocol cu Direcţia Silvică Constanţa. Astfel, spun procurorii, fostul președinte al CJC este acuzat pentru abuz în serviciu.

De precizat că, în momentul ultimei ”vizite” la sediul DNA Constanța, Nicușor Constantinescu a afirmat că se încearcă falimentarea hotelului Flora din stațiunea Mamaia așa cum s-a întâmplat și cu TV Neptun.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.