Nicușor Constantinescu, achitat într-un dosar DNA pentru abuz în serviciu, în legătură cu unele achiziții

0
524
Nicușor Constantinescu-foto: Cătălin Schipor

După o cercetare judecătorească care a durat trei ani, Tribunalul Constanța a decis achitarea lui Nicușor Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean, într-unul din dosarele în care este acuzat pentru abuz în serviciu. Motivul? Fapa săvârșită nu este prevăzută în legea penală.

Este vorba despre dosarul penal, trimis în instanță în luna mai 2018, în care procurorii îl acuză pe Constantinescu pentru unele nereguli cu privire la achiziționarea unor servicii de pubicitate,  în dauna bugetului județului. Mai exact,  în perioada decembrie 2009 – noiembrie 2010, fostul șef al CJC a achiziționat și plătit servicii de publicitate în valoare de 401.700 lei, bani cheltuiți din bugetul județului Constanța, pentru care au fost emise 12 facturi. În urma controlului Curții de Conturi, s-a dispus recuperarea banilor de la Nicușor Constantinescu, pentru a-i vira în bugetul Consiliului Județean.

Revenind în prezent, după administrarea tuturor probelor, pe fondul cauzei, marți, 4 mai, Tribunalul l-a achitat pe fostul președinte al CJC.

Achita pe inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel  pentru infracțiunea de abuz în serviciu (…) întrucăt fapta nu e prevazută de legea penală. Potrivit art. 25 alin.5 C.p.p. lasă nesoluţionată actiunea civilă formulată în cauză de către partea civila Unitatea Administrativ Teritoriala Județul Constanța. În baza art. 397 alin.5 C.p.p. menține măsurile asiguratorii (…)”, se arată în încheierea de ședință.

Hotărârea nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

De precizat că, tot miercuri, 4 mai, Curtea de Apel Constanța a respins ca nefondată cererea de strămutare a judecării unei plângeri înregistrate la Judecătoria Medgidia, formulată de Nicușor Constantinescu îndreptată împotriva comisiei de disciplină din cadrul penitenciarului. Următorul termen de judecată va fi pe data de 13 mai.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.