Noi puncte de lucru pentru permise şi înmatricularea vehiculelor vor fi deschise în judeţele Constanţa şi Tulcea

0
548
masini foto Alexandra Vasile
foto: Alexandra VASILE

Instituţia Prefectului împreună cu Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean din Constanţa vor întreprinde, în perioada imediat următoare, demersurile necesare pentru organizarea unui nou sediu secundar pentru permise auto şi înmatriculare a vehiculelor, “pentru ca din data de 22 septembrie să fie operaţionalizat”. Anunţul a fost făcut de către ministrul de Interne. Marcel Vela a prezentat miercuri, 16 septembrie a.c., noile măsuri organizatorice luate în domeniul înmatriculării vehiculelor şi a regimului permiselor de conducere în toată ţara.

Potrivit ministrului Vela, serviciile publice judeţene pentru permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor vor organiza 26 de sedii secundare şi în alte localităţi, pe lângă cele existente în municipiile reşedinţă de judeţ, a anunţat, miercuri, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela. Printre cele 26 de orașe enumerate de Vela se numără și Medgidia şi Măcin. Cele 26 de sedii secundare vor permite cetățenilor să nu mai meargă în orașul – reşedinţă de județ pentru a depune documentele necesare înmatriculării. Tot de aici vor putea fi ridicate plăcuțele de înmatriculare.

Această măsură reprezintă încă un pas important al MAI pentru dezvoltarea serviciului public, oferind cetăţenilor care solicită derularea de operaţiuni pe linie de înmatriculare auto să aleagă între sediul aflat în municipiul reşedinţă de judeţ sau sediul secundar, ceea ce va conduce la diminuarea distanţelor parcurse în vederea soluţionării diferitelor operaţiuni, dar şi la reducerea aglomeraţiei“, a declarat Marcel Vela.

În aceste sedii secundare se vor desfăşura activităţi de preluare a documentelor necesare operaţiunilor de înmatriculare a vehiculelor şi de eliberare a plăcuţelor cu numere de înmatriculare. În zilele de marţi şi joi, cetăţenii vor putea beneficia de aceste servicii fără a fi nevoie să se deplaseze până în municipiile reşedinţă de judeţ.

Cele 26 de sedii vor funcţiona în Sebiş – Arad, Câmpulung – Argeş, Oneşti – Bacău, Năsăud – Bistriţa Năsăud, Dorohoi – Botoşani, Făgăraş – Braşov, Caransebeş – Caraş-Severin, Câmpia Turzii – Cluj, Medgidia – Constanţa, Tecuci – Galaţi, Topliţa – Harghita, Petroşani – Hunedoara, Urziceni – Ialomiţa, Paşcani – Iaşi, Bragadiru – Ilfov, Sighetu Marmaţiei – Maramureş, Reghin – Mureş, Roman – Neamţ, Caracal – Olt, Câmpina – Prahova, Mediaş – Sibiu, Câmpulung Moldovenesc – Suceava, Lugoj – Timiş, Măcin – Tulcea, Bârlad – Vaslui şi Drăgăşani – Vâlcea.

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Instituţiile Prefectului din judeţele pe care le-am enumerat vor întreprinde, în perioada imediat următoare, demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acestei măsuri, pentru ca din data de 22 septembrie să fie operaţionalizate“, a spus Vela.

Românii vor putea solicita şi obţine online certificatele de stare civilă, indiferent de locul unde se află

El a precizat că se lucrează “intens” şi la finalizarea proiectului cărţii electronice de identitate, a cărei emitere este prevăzută în august anul viitor, şi la definitivarea informatizării actelor de stare civilă până la jumătatea anului 2022.

Astfel, cetăţeanul va putea solicita şi obţine online certificatele de stare civilă, indiferent de locul unde se află. Pentru acest lucru vor fi digitalizate peste 82 de milioane de acte de stare civilă, reprezentând arhivarea pe ultimii 100 de ani, ceea ce este unic în lume“, a afirmat Vela. 

Alexandra VASILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.