Noi simulări ale examenelor naționale, la Constanța

1
233

Inspectoratul Școlar Județean Constanța pregătește prima simulare județeană a examenelor naționale.

Inspectoratul Școlar Județean Constanța intenționează să organizeze, în această lună, prima simulare județeană a examenelor naționale, pentru elevii din clasele terminale.

Inițiativa vine în contextul în care, în această perioadă, în instituțiile școlare se derulează deja activități remediale cu prezența fizică a elevilor din clasele a VIII-a, în cadrul Programului național pilot de tip Școala după școală, precum și a elevilor de liceu cuprinși în Proiectul privind învățământul secundar ROSE.

Aceste programe remediale au ca scop sporirea șanselor de succes școlar. Așadar, organizarea unor simulări județene le oferă elevilor posibilitatea de structurare a informațiilor dobândite până în prezent, precum și o fixare a procedurilor ce trebuie respectate în aceste situații de examen, astfel încât rezultatele finale să fie pe măsura bagajului de cunoștințe dobândit în anii anteriori de studiu.

Inspectoratul Școlar Județean Constanța (I.Ș.J.) a solicitat avizul Direcției de Sănătate Publică a Județului Constanța (D.S.P.) pentru organizarea la nivelul unităților de învățământ preuniversitar a probelor de simulare, după cum urmează:

  • 14-15 aprilie 2021- simulare Evaluare Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a;
  • 20, 21, 22 aprilie 2021- simulare examen de Bacalaureat național.

Conform etapelor procedurale specifice, după obținerea avizului D.S.P., I.Ș.J. va solicita Instituției Prefectului – Județul Constanța aprobarea, prin Hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, a desfășurării simulărilor județene.

Menționăm că aceste simulări nu presupun condiții suplimentare de organizare, deoarece unitățile de învățământ funcționează, în prezent, cu respectarea măsurilor pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2 și managerii școlari cunosc, deja, toate procedurile ce reglementează desfășurarea activității de simulare. De asemenea, în funcție de evoluția epidemiologică la nivelul județului nostru, intenționăm organizarea celei de-a doua simulări, în luna mai“ a declarat prof. Sorin Mihai, inspectorul școlar general constănțean.

V.I.

1 COMENTARIU

  1. Foarte bună această inițiativă. Doar că termenul de 14-15 aprilie e prea apropiat de precedenta simulare. Sfârșitul lunii aprilie ar fi mai potrivit! Iar cea de-a doua ar putea avea loc la sfarsit de mai…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.