Noii ostași ai lui Hristos, concert extraordinar de cântece patriotice la Biserica monument istoric din Murfatlar. Preotul Lupașcu: “Să fim mândri că suntem români!”

0
191

Zeci de copii, îmbrăcați în frumoasele costume naționale, au susținut miercuri, 1 decembrie, un concert extraordinar de cântece patriotice, dedicat Zilei Naționale a României. 1 Decembrie este o frumoasă lecţie de istorie pentru noi toți, dar și pentru copiii care trebuie să afle despre istoria și strămoşii noştri.

La reușita acestui concert și-au adus concursul Noii Ostași ai lui Hristos, care au venit la Biserica monument istoric Nașterea Domnului din Murfatlar cu mult entuziasm și inimi însuflețite de dragoste de țară. Toți cei prezenți au fost răsplătiți cu vin fiert, fasole la ceaun și ceai și au avut parte de fragmente de istorie vie ce nu ar trebui uitate. De la frumosul eveniment nu a lipsit nici primarul Gheorghe Cojocaru.

Comunitatea noastră din orașul Murfatlar a așteptat cu bucurie această zi de 1 Decembrie, o zi în care ne aducem aminte cu toții de marea Unire a României, de cei ce au înfăptuit Marea Unire, de cei ce în anul 1918 au contribuit la pacea și bunăstarea acestei țări. Comunitatea s-a pregătit pentru această sărbătoare de 1 Decembrie începând cu ornatul bisericii și am avut prilejul de a face toate aceste lucruri și cu ajutorul primăriei și cu susținerea domnului primar George Cojocaru. Pentru toți românii mesajul nostru ca Biserică este acela de a fi uniți mereu, cum ne știe Dumnezeu, cum ne-a unit Dumnezeu, cum au făcut și înaintașii noștri, care au unit această țară și au încercat să nu o dezbine. Acest lucru trebuie să ne fie și nouă mai departe ca și moștenire. Cu acest gând de unire să mergem în continuare, să fim cu toții într-un gând, să-L mărturisim pe Hristos. Să fim mândri că suntem români!“, a declarat, pentru Focus Press, preotul Alexandru Lupașcu, parohul Bisericii Nașterea Maicii Domnului din Murfatlar.

Alexandra VASILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.