UPDATE. Noii viceprimari ai municipiului Constanța sunt: Ionuț Rusu și Florin Cocargeanu

0
829
Noii viceprimari ai Constanței

În acest moment, se desfășoară prima ședință a Consiliului Local Constanța nou-constituit după alegerile locale din 26 septembrie a.c. Cu această ocazie, se votează cei doi viceprimari ai municipiului, dintre noii consilieri locali.

Ședința Consiliului Local Municipal Constanța are pe ordinea de zi și două proiecte de hotărâre privind alegerea în funcţiile de viceprimar a doi consilieri locali. Sunt prezenți 25 de consilieri locali în Sala „Remus Opreanu“ a Palatului Administrativ și doi on-line. Întâlnirea este condusă de consilierul P.N.L. Stere Hira, ales prin vot de aleșii locali ca președintele de ședință pentru următoarele trei luni.

Primarul Vergil Chițac a părăsit sala de ședință înainte de începerea votului pentru cele două funcții de viceprimar.

Primul propus a fost Ionuț Rusu, consilier local P.N.L. Acesta a fost numit viceprimar cu 19 voturi pentru și opt împotrivă.

„Îmi voi dărui toată priceperea pentru reconstrucția Constanței și pentru o viață mai bună pentru toți constănțenii. Am bătut mările și oceanele și de fiecare dată m-am întors aici, la Constanța. De acum încolo, toți constănțenii sunt familia mea. (…) Constănțenii au nevoie de încredere în ziua de mâine. Constănțenii au nevoie de soluții. Nu pretind că am toate soluțiile, dar am credința și determinarea de a găsi soluțiile. Vreau ca, în 2024, Constanța să fie un oraș european“, a declarat Ionuț Rusu după alegerea sa în funcția de viceprimar.

A doua propunere aparține Alianței USR-PLUS, în persoana lui Florin Cocargeanu, care a obținut același număr de voturi: 19 pentru și opt împotrivă.

„Mulțumesc pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o. Sper ca peste patru ani să fiți mulțumiți de alegerea pe care ați făcut-o acum“, a declarat noul viceprimar, Florin Cocargeanu.

UPDATE. În urma voturilor aleșilor locali, viceprimarul care exercită primul calitatea de înlocuitor al primarul Vergil Chițac este Ionuț Rusu.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.