Nouă școli din medii defavorizate din județul Constanța au primit echipamente IT din partea Asociației Dăruiește Aripi și Rompetrol

0
155
Foto Daruieste Aripi

Un număr de 1.197 elevi și 107 dascăli au acum echipamente IT noi. Sistemele sunt folosite de dascăli în predarea orelor, atât pentru elevii prezenți la școală, cât și în predarea online pentru elevii care se află în izolare la domiciliu și carantină.

Achiziția acestor echipamente complete, instalate în toate sălile de clasă din cele 9 școli oferă profesorilor posibilitatea orelor exclusiv online cu elevii lor, în cele mai bune condiții tehnice. Este vorba despre școlile din Albești, Aliman, Biruința, Cotu Văii, Dunăreni, Ion Corvin, Movilița, Potârnichea și Vlahi.

Cele 9 unități școlare au primit 44 de sisteme IT complete, fiecare cuprinzând: unități centrale, monitoare, videoproiectoare, tastaturi, camere web, routere și switch-uri. Pentru 6 din aceste unități am asigurat și conectarea la internet cu dotările tehnice aferente.

”Am realizat acest proiect în urma discuțiilor cu reprezentantii Inspectoratului Școlar Județean Constanța, dar și în urma vizitelor pe teren, pentru a înțelege situația exactă cu care se confruntă aceste școli. Criza generată de pandemia Covid a adus la suprafață multe din sincopele din sistemul românesc de învățământ. Viitorul unei comunități este definit de educația și sănătatea din prezent, de aceea, accesul la școală în siguranță trebuie să devină o prioritate pentru toți”, a declarat Alina Pătrăhău, fondator Dăruiește Aripi.

M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.