Noutăți fiscale care intră în vigoare de la 1 ianuarie 2021

0
451

De la 1 ianuarie 2021 se vor introduce modificări în domeniul fiscal, iar una dintre acestea se referă la faptul că românii vor putea cumpăra și locuințe mai scumpe, cu Taxa pe Valoare Adăugată redusă.

Totodată, alocațiile se majorează cu 20%, iar angajatorii nu vor mai datora taxe la stat pentru costurile cu telemunca și testarea epidemiologică a angajaților, potrivit Digi24. ro

Din prima zi a noului an pot fi cumpărate și locuințe mai scumpe, cu TVA redus de 5%. Plafonul a fost majorat de la 450.000 de lei, cât este în prezent, la aproximativ 680.000 de lei, echivalentul a 140.000 de euro. Este vorba însă doar de locuințe finalizate.

Vești bune și pentru copilași, ministrul Muncii a anunțat și o majorare cu 20% a alocațiilor. În total, în 2021, alocațiile ar trebui să crească cu 40%, în contextul în care Guvernul a decis o creștere etapizată a alocațiilor și nu o dublare așa cum a votat Parlamentul.

În 2021, angajatorii NU vor plăti impozit pe venit și contribuții sociale pentru sumele acordate angajaților care desfășoară telemuncă. De asemenea, vor fi exceptate de la impozitul pe venit și contribuții costurile suportate de angajatori cu testarea epidemiologică ori vaccinarea angajaților împotriva COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.