Nu mai donează nimeni pentru refugiații din Constanța

0
1085

Parcă războiul din Ucraina s-a terminat și nu mai avem refugiați în Constanța: centrul de la Pavilionul Expozițional s-a închis de aproape o lună, iar la Crucea Roșie doar două-trei persoane pe săptămână mai aduc donații.

La puțin timp după începerea războiului din Ucraina, la Pavilionul Expozițional s-a deschis un centru pentru primirea donațiilor pentru refugiați. Primăria Constanța trimitea în mod constant mesaje de mulțumire constănțenilor care veneau în ajutorul acestora, și de încurajare, pentru noi și noi donații.

Centrul s-a închis, însă, de aproape o lună și singura speranță pentru refugiații din Constanța care mai au nevoie de ajutor este filiala locală a Crucii Roșii. Dar la sediul acesteia mai aduc donații doar două-trei persoane săptămânal. Oricum, locația nu este deloc încăpătoare și nu s-ar putea depozita prea multe alimente și materiale de igienă și îngrijire.

Însă, refugiații care ajung la Crucea Roșie Constanța sunt ajutați după posibilități, după cum ne-a declarat directorul Cristina Fodor, resursele fiind extrem de reduse, iar din cauza spațiului limitat, acestea putând fi găsite doar pe plan local. Un transport umanitar de oriunde din țară nu ar putea fi găzduit de sediul Crucii Roșii de pe litoral.

Probabil unul din motivele pentru care constănțenii nu mai donează este că Guvernul asigură locuri de cazare pentru refugiați, iar aici ei primesc și mâncare.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.