Nu se mai găsesc teste pentru COVID-19 în nicio farmacie!

0
477
Farmacie

Direcţia de Sănătate Publică a Județului Constanța a retras din farmacii testele rapide pentru COVID-19. De fapt, acestea nu putea fi vândute deloc în farmacii, deoarece sunt dispozitive medicale de uz profesional.

Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța a retras din farmacii testele rapide pentru COVID-19, în urma unei decizii a autorităților centrale, ne-a declarat Tudorel Ene, purtătorul de cuvânt al instituției.

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România a arătat că, potrivit legii, prin intermediul farmaciilor pot fi vândute doar dispozitive medicale de uz individual, iar testele rapide erau de uz profesional, potrivit prospectului, așa că nu trebuiau niciodată vândute în farmacii.

Dar legea nu reglementează și vânzarea dispozitivelor medicale prin intermediul serviciilor de e-commerce, adică în magazinele on-line.

Problema este că multe dintre persoanele care folosesc testele rapide din farmacii și care află astfel că sunt infectate cu SARS-CoV-2, nu anunță Direcția de Sănătate Publică și se tratează cum știu acasă, după ureche.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.