Nu se va introduce nicio formă de taxă auto, în acest an

0
141

Ministrul Barna Tanczos a declarat, joi, că în acest an nu se va introduce nicio formă de taxă auto. România trebuie să decidă, în 2021, dacă va folosi taxarea ca soluţie pentru reducerea poluării.

În acest an nu va fi introdusă nicio formă de taxă auto, dar România trebuie să decidă ce soluție va alege pentru îmbunătățirea calității aerului.

„Nu se va introduce nicio formă de taxă auto anul acesta şi, cu siguranţă, nu se va introduce niciodată o taxă auto sub forma în care a existat.

În niciun caz taxă auto, pentru că am văzut, în zece ani, că am pierdut toate procesele, este o întrebare dacă folosim taxarea poluării ca o soluţie de reducere a poluării, este o întrebare dacă folosim această soluţie la nivel naţional sau pe plan local, acolo unde avem probleme, pentru că principiul poluatorul plăteşte trebuie respectat de fiecare dată. România trebuie să decidă în 2021 ce soluţii aplică pentru îmbunătăţirea calităţii aerului, mai ales în marile centre urbane, acolo unde avem problema infringementului şi unde dacă nu găsim soluţii şi dacă poluarea nu o să scadă, nu scăpăm de penalităţile Comisiei Europene“, a declarat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.

În Europa, în vederea reducerii poluării aerului prin intermediul mijloacelor de transport sunt 24 de state care aplică diverse forme de descurajare şi trei state membre care nu au nicio formă de taxare a poluării.

„Taxarea poluării nu este un scop în sine, pentru a se aduna bani la bugetul de stat, ci descurajarea formelor de poluare. Sunt zone unde nu există poluare a aerului, dar sunt şi zone unde suntem în situaţia de infringement, sunt comunităţi care pot rezolva problema pe plan local, sunt comunităţi care poate nici nu-şi dau interesul pentru rezolvarea problemei“, a mai spus ministrul Mediului.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.