O angajată de la Auchan, din Vivo Constanța, a fost depistată pozitiv cu coronavirus

1
3429
Auchan - Foto: Facebook/Vivo Constanța

O angajată a hipermarketului Auchan a fost depistată pozitiv cu noul coronavirus. Este vorba despre magazinul situat pe bulevardul Aurel Vlaicu în incinta centrului comercial VIVO.

O femeie de aproximativ 50 de ani a aflat că are COVID-19 și a anunțat imediat la locul de muncă. Femeia a luat contact cu fata ei care s-a întors din străinătate. Potrivit celor de la Direcția de Sănătate Publică Constanța, încă patru angajați de la Auchan se află acasă în izolare pentru că au luat contact direct cu femeia depistată pozitiv.

În replică Auchan suține că a implementat de îndată măsurile necesare, în contextul evitării răspândirii infecției cu COVID-19.

”Auchan a implementat imediat planul complet de dezinfecție în cazul magazinului din Constanța Vivo, în urma confirmării unei situații de Covid-19. Magazinul a fost redeschis a doua zi, în condiții de deplină siguranță.

Magazinul, spațiile comune, culoarele de acces, birourile și depozitul au fost complet dezinfectate prin nebulizare în cursul nopții de 7 spre 8 august. Au fost realizate toate procedurile standard în acord cu autoritățile, adițional față de măsurile de prevenție implementate încă din luna martie, ceea ce a permis deschiderea normală a magazinului în ziua următoare, în deplină siguranță pentru clienți, angajați și colaboratori.

În contextul declanșării epidemiei de Coronavirus în România, Auchan a pus în aplicare, încă din primele zile, un plan extins de protecție, atât pentru clienți, cât și pentru angajați, ceea ce a permis un bun control al riscurilor în toată această perioadă. Din păcate, la finalul săptămânii trecute, magazinul Auchan Constanța Vivo s-a confruntat cu un caz de infectare cu coronavirus.

După primirea rezultatului pozitiv în cazul unui merchandiser aparținând unei firme externe, în data de 7 august, și ca măsură de prevenție pentru un potențial caz de infectare a unui angajat Auchan, care a fost confirmat pe data de 8 august, Auchan a inițiat procedura de dezinfectare totală prin nebulizare a magazinului, birourilor și tuturor spațiilor comune, a efectuat demersurile aferente anchetei epidemiologice, a informat DSP, iar contacții direcți au intrat în izolare la domiciliu. Menționăm că între cele două situații nu există nicio conexiune, merchandiserul extern și angajatul lucrând în perimetre diferite, fără interacțiune sau legături personale. Ambele cazuri au sursă din exteriorul magazinului. Magazinul a putut fi, astfel, redeschis sâmbătă, 8 august, conform programului obișnuit, în condiții de deplină siguranță pentru clienți și angajați.

Reamintim că Auchan România a pus în aplicare un plan extins de protecție împotriva epidemiei de coronavirus, care cuprinde, printre altele, și următoarele măsuri: angajații și clienții poartă mască, este efectuată măsurarea temperaturii prin utilizarea unui termometru non-contact la intrarea în sediu, magazine și centre comerciale, sunt aplicate măsurile de păstrare a distanței impuse de lege, la casele de marcat sunt instalate panouri de protecție, sunt amplasate dozatoare de gel dezinfectant la toate intrările și se realizează dezinfectarea regulată a suprafețelor, cărucioarelor, caselor de marcat, verificarea instalațiilor de aer condiționat, sunt puse la dispoziția clienților mănuși la raionul legume-fructe, sunt oprite degustările, etc., Auchan România asigurând, astfel, respectarea tuturor prevederilor legale în vigoare”, au transmis reprezentanții Auchan printr-un comunicat de presă.

M.G.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.