O femeie a alertat pompierii spunând că a căzut peste balustrada de la Cazinou. În realitate, coborâse singură și nu mai putea urca

0
5928
Faleza din Constanța. FOTO Cătălin SCHIPOR

Un echipaj cu autoscară a ISU Dobrogea, împreună cu unul cu o autospecială de stingere și un echipaj SMURD au fost trimise pe faleza din Constanța, după ce o femeie a sunat la 112 că a căzut peste balustradă. A fost de fapt o alarmare falsă. Apelanta coborâse să recupereze skate board – ul fiicei sale și nu a mai putut să urce pe faleză.

Apelarea 112 fără motiv, sau pentru chestiuni care nu sunt urgențe, în mod normal se sancționează: „(…), cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei“. O turistă a scăpat însă basma curată după ce a pus în alertă trei echipaje ale ISU Dobrogea.

Aceasta se plimba cu fiica sa, care se dădea cu un skateboard pe faleza Cazinoului, iar la un moment dat, aceasta și-a scăpat „jucăria“ pe stabilopozi. A coborât să recupereze skateboard-ul, apoi, când a văzut că nu mai are cum să urce, a sunat la 112, spunând că a căzut peste balustradă. În ajutorul său au fost trimise trei autospeciale ale ISU Dobrogea cu 11 oameni: o autoscară, o autospecială de stins incendii și un echipaj SMURD.

Ajunși la fața locului, pompierii au ajutat-o pe femeie să urce pe faleză, dar au constatat că deși „căzuse“, nu avea nici o rană. Ulterior, aceasta le-a spus că de fapt a coborât să recupereze skateboard-ul și nu că a căzut.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.