O firmă din Iași a obținut contractul de aproape 170.000 de euro pentru supervizarea lucrărilor de reabilitare termică a rețelelor din Constanța, etapa II

0
1023
Foto cu rol ilustrativ

Primăria Constanţa a semnat, spre sfârșitul anului 2022, contractul pentru serviciul de supervizare a lucrărilor pentru obiectivul de investiții „Reabilitarea rețelelor termice primare/ transport a energiei termice din municipiul Constanța- Etapa II”. Valoarea totală a contractului este de 700.240 lei, fără TVA, adică 833.285 lei, cu TVA (169.057 euro).

Firma care a obținut contractul este Uricani Construct SRL. Aceasta a fost înființată în anul 2011 și are sediul în satul Uricani din județul Iași. Administrator este Vlad George Tuca, care este și asociat alături de Daniela Cristina Tuca. Firma se ocupă cu „lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”. În anul 2021 a avut o cifră de afaceri de 1.113.889, un profit net de 501.906 de lei și doi angajați, potrivit datelor publicate de listafirme.ro.

„Scopul serviciului îl reprezintă urmărirea activităților de proiectare și executare a lucrărilor de reabilitare a rețelelor termice primare pentru implementarea cu succes a obiectivului de investiții “Reabilitarea rețelelor termice primare/transport a energiei termice din municipiul Constanța- Etapa II”. Reabilitarea va fi realizată prin folosire de tehnologii noi, care să conducă la creșterea eficienței energetice, în vederea livrării agentului termic la parametrii cantitativi și calitativi solicitați la consumatori și cu un impact minim asupra mediului, prin reducerea cantității de poluanți”, se arată în descrierea achiziției.

Aceeași firmă din județul Iași este interesată și de achiziția serviciului de supervizare lucrări pentru obiectivul de investiții „Reabilitarea rețelelor de termoficare din municipiul Constanța – Etapa III”, în valoare estimată de 364.330.41 de lei, fără TVA, cu 433.553,19, cu TVA (88.394,56 de euro).

Context:

La sfârşitul anului trecut, Primăria Constanța a încheiat și contractul pentru obiectivul de investiții „Reabilitarea rețelelor termice primare/transport a energiei termice din municipiul Constanța – Etapa II”. Valoarea acestuia este de 153.071.093.45 de lei, fără TVA, adică 182.154.601,21 de lei, cu TVA (36.936.292,44 euro). În cadrul studiului de fezabilitate „Reabilitarea rețelelor termice primare / transport a energiei termice din municipiul Constanța” Etapa II s-a propus reabilitarea a 12,716 km traseu aparținând Magistralei II, conform achiziției. 

Asocierea de firme care a obținut contractul este Construcții Erbașu (ofertant leader) – Energomontaj (ofertant) – Consix Construcții (ofertant) – Elsaco Electronic SRL (ofertant).

Construcții Erbașu SA se află și printre firmele interesate de achiziția lucrărilor de demolare a stadionului „Gheorghe Hagi” din Constanța, în valoare de aproximativ trei milioane de euro. Aceeași firmă s-a ocupat și de construirea stadioanelor Steaua și Rapid, din București.  

De altfel, primarul Constanței, Vergil Chițac, spunea, pe data de 22 decembrie 2022, în cadrul unei conferințe de presă despre semnarea acestui contract cu firma Construcții Erbașu SA.

„Etapa I este în lucru, o vedeți, etapa III este în proiectare, iar etapa a II-a am semnat-o cu Erbașu. Erbașu îmi spunea că există probleme cu aprovizionarea”, spunea edilul șef.

Petruț IACOB

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.