O fostă angajată a SPIT a pierdut procesul de suspendare a executării hotărârii prin care i-a fost desființat postul

0
285
Serviciul Public de Taxe și Impozite Constanța. FOTO Cătălin SCHIPOR

Anca Luiza Mitea a pierdut procesul, în primă instanță, în care a cerut suspendare executării hotărârii Consiliului Local Constanța prin care au fost aprobate noua organigramă și statul de funcții al Serviciului Public de Impozite și Taxe.

La sfârșitul lunii iulie a.c., primarul Vergil Chițac a inițiat un proiect de hotărâre pentru aprobarea noii organigrame și a statului de funcții ale SPIT Constanța.

Directorul executiv al Serviciului Public de Impozite, Taxe și alte Venituri ale Bugetului Local Constanța, Cristina Aldea, propusese desființarea a 40 de posturi, în urma reorganizării numărul posturilor de la nivelul SPIT Constanța reducându-se de la 249 de funcții la 209.

Proiectul de hotărâre a fost adoptat de către Consiliul Local Constanța, astfel că una dintre angajatele căreia i-a fost desființat postul, Anca Luiza Mitea, a cerut Tribunalului Constanța suspendarea executării acestui act administrativ (HCL 219/30.07.2021).

Miercuri, 20 octombrie a.c., instanța a respins cererea de suspendare formulată de către reclamantă, în contradictoriu cu pârâții CLM Constanța și SPIT, ca nefondată.

Însă, Anca Luiza Mitea poate ataca cu recurs decizia Tribunalului, în termen de cinci zile de la comunicarea hotărârii magistraților.

Valentin ISPAS

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.