O întreagă insulă fără apă potabilă și electricitate, după erupția unui vulcan

0
75

Întreaga populaţie a insulei Saint Vincent, situată în sudul Caraibelor, a rămas fără apă potabilă şi electricitate după erupţia de vineri, 9 aprilie a.c., a vulcanului La Soufriere, a declarat luni, 12 aprilie a.c., un purtător de cuvânt al ONU, Stephane Dujarric, conform DPA

Totodată, aproximativ 20.000 de persoane evacuate de pe insulă au încă nevoie de adăpost, a precizat Stephane Dujarric, citând rapoartele Biroului ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA).

“Erupţia a afectat majoritatea mijloacelor de trai din partea de nord a insulei, inclusiv cultivarea bananelor, iar fluxurile de cenuşă şi de lavă au împiedicat circulaţia persoanelor şi a mărfurilor”, a explicat Dujarric într-o conferinţă de presă.

Potrivit OCHA, “explozii, însoţite de căderi de cenuşă, similare sau cu o magnitudine mai mare, vor continua să apară în următoarele câteva zile”.

Saint Vincent, principala insulă a statului Saint Vincent şi Grenadine, are o populaţie de circa 100.000 de locuitori. Potrivit ONU, aproximativ 3.500 de persoane au fost transportate în 85 de adăposturi de urgenţă.

Vulcanul La Soufriere, cu o înălţime de 1.178 metri, este singurul vulcan activ de pe Saint Vincent. În timpul unei erupţii din 1902, aproximativ 1.500 de oameni au murit. Ultima erupţie s-a produs în 1979.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.