O mamă a ieșit cu fetița sa la cerșit

0
288

O femeie de 23 de ani a fost depistată cerșind de către polițiștii locali constănțeni, folosindu-se de fiica sa de 2 ani.

Polițiștii locali din Constanța au depistat miercuri, 30 iunie a.c, o femeie în vârstă de 23 de ani care, deși este aptă de muncă, apela la mila publicului în fața unui magazin de pe strada Baba Novac. Pentru a impresiona trecătorii, tânăra se folosea de un minor în vârstă de 2 ani.

Conform art. 293 din Noul Cod de Procedură Penală, a fost demarată procedura sesizării instituției abilitate.

De asemenea, a fost anunțată și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, pentru a dispune măsurile legale potrivit competențelor.

Persoana în cauză a fost predată Secției 4 Poliție, în vederea continuării cercetărilor, întrucât fapta întrunește elementele constitutive ale infracțiunii „folosirea unui minor în scop de cerșetorie“, conform art. 215 („fapta majorului care, având capacitatea de a munci, apelează în mod repetat la mila publicului, cerând ajutor material, folosindu-se în acest scop de prezența unui minor“) din Noul Cod Penal, faptă ce este sancționată cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Polițiștii locali acționează constant pentru prevenirea și diminuarea fenomenului cerșetoriei, de la începutul anului și până în prezent, fiind identificate și dispuse măsurile legale asupra a numeroase persoane care apelează la mila publicului.

„Cetățenii sunt rugați să nu încurajeze acest fenomen prin oferirea de foloase materiale, iar în momentul în care întâlnesc astfel de situații să apeleze dispeceratul Direcției Generale Poliția Locală Constanța, la numărul de telefon 0241/484.205 sau 0241/922“, transmit reprezentanții Primăriei Constanța.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.