O minoră a sărit de la etajul 4 al unui bloc din Tulcea pentru a se salva dintr-un incendiu

0
4933

Un incendiu puternic a izbucnit în seara de 27 octombrie într-un apartament de la etajul 4 al unui bloc de pe strada Eternității din municipiul Tulcea.

Trei persoane se aflau în apartament în momentul izbucnirii incendiului, o femeie cu doi copii minori. Unul dintre ei, o fata în vârstă de aproximativ 15 ani a sărit de la etaj pentru a se salva. În urma impactului cu solul, din fericire, s-a ales doar cu fracturi la ambele picioare. Mama și fratele său au reușit să coboare pe scări.

Fata era pe pervazul geamului de la bucătărie și cerea ajutor. Fiica mea a văzut pe geam flăcările și m-a anunțat. În acel moment am ieșit la geam și am sunat la 112. În momentul în care a explodat ceva în apartament a căzut, a alunecat. Eram în telefon cu operatorii de la 112. Am încercat să o țin atentă, să se țină bine, dar nu a mai reușit. Fratele a ieșit la balcon și am strigat sa evacueze tot etajul, neștiind dacă este butelie sau nu. În acel moment a ajuns și mama și a scos băiatul din casă. Am stat cu ei până au urcat în ambulanță. După ce a căzut fata am rugat oamenii de jos să nu o miște, doar sa ii ia pulsul și sa ii verifice mișcările degetelor sa se vadă dacă e coloana fracturată. Noroc că a fost și un domn de la pompieri vecin cu mine care a coborât și a preluat victima până au sosit echipajele. Victima prezenta reacții și simțuri în degete, puls, era conștientă”, a povestit Potincu Cristina, martoră la eveniment.

UPDATE

Pompierii militari tulceni au fost solicitați să intervină la un incendiu anunțat prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112, în jurul orei 21:35, la un imobil de locuințe tip bloc din municipiul Tulcea, situat pe strada Eternității.
Au intervenit de urgență 5 echipaje de pompieri cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea, precum și o ambulanță SAJ.
Incendiul a izbucnit la un apartament situat la etajul patru și se manifesta generalizat într-un dormitor al imobilului.
La sosirea forțelor de intervenție, în exteriorul blocului a fost găsită o persoană de sex feminin de aproximativ 15 ani, conștientă, ce prezenta multiple traumatisme (în urma căderii de la înălțime). Aceasta a fost preluată de ambulanța SAJ tip C și transportată la UPU Tulcea. De asemenea, au fost transportate la spital, încă două persoane, ce s-au autoevacuat din apartament, intoxicate cu fum.
Prin intervenția promptă a pompierilor incendiul a fost lichidat în aproximativ 30 minute, împiedicând extinderea flăcărilor la restul locuinței
” au precizat reprezentanții ISU Delta Tulcea.

CS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.