O minoră în vârstă de 12 ani din Valea Nucarilor urmează să devină mamă. Tatăl are 16 ani

0
4111
Tânără însărcinată. FOTO Freestock/unsplash.com

Copii care fac copii. Mama are 12 ani, iar tatăl, 16. Părinții fetei nu văd nimic greșit, poliția a întocmit un dosar penal, iar autoritățile locale, prin asistența socială nu au putut-o convinge pe mama minorei să o ducă la un medic specialist. Povestea, reală din păcate, se desfășoară în zilele noastre în comuna tulceană, Valea Nucarilor, satul Agighiol.

În luna august, polițiștii tulceni au fost sesizați despre faptul că o minoră în vârstă de 12 ani ar fi întreținut relații sexuale cu un alt minor, în vârstă de 16 ani. Fiind vorba de o victimă dintr-o familie de etnie rromă, anchetatorii nu și-au bătut capul să urgenteze cumva cercetările și să ajute autoritățile locale, respectiv asistența socială. Ba mai mult, se pare că pe lângă praf, pe dosar s-a așternut și tăcerea.

La urechile celor responsabili din Primăria Valea Nucarilor informația a ajuns înaintea vacanței de la sfârșitul lunii octombrie, de la școală, după ce sarcina fetei a avansat, iar aceasta nu a mai frecventat cursurile de rușine.

Asistenta socială a vizitat familia, mutată de la începutul verii pe raza comunei, iar mama fetei i-a dat de înțeles că nu este o problemă în acest sens.

I s-a făcut o programare la un medic ginecolog, dar micuța pacientă nu a mai ajuns, părinții motivând că a fost văzută de un medic din Tulcea, dar al cărui nume nu îl știu.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.