O nouă alertă de coronavirus la Costineşti: 40 de tineri, urcaţi în autocar şi trimişi înapoi la Dâmboviţa, în izolare!

2
9342
Controalele au ajuns și la Costinești

A fost din nou alertă de focar de coronavirus la Costineşti! Direcţia de Sănătate (DSP) Dâmboviţa a anunţat DSP Constanţa cu privire la faptul că o persoană dintr-un grup de tineri este suspectată ca fiind infectată cu COVID-19.

Tânărul suspectat ca fiind infectat a fost sunat de părinţi, care i-au spus că le-a sosit rezultatul unui test şi sunt pozitivi, aşa că a părăsit grupul cu care se afla şi s-a întors la Dâmboviţa. Direcţia de Sănătate Dâmboviţa a sunat la Constanţa, pentru a semnala situaţia.

“Este vorba despre un grup de tineri, de diferite vârste, elevi, însoţiţi e un profesor. Vineri a sunat DSP Dâmboviţa şi ne-a informat că tânărul ai cărui părinţi l-au sunat că sunt bolnavi, confirmaţi, a plecat spre casă. Având în vedere aceste date, toţi cei 40 au fost urcaţi în autocarul cu care au venit şi au fost trimişi acasă, la Dâmboviţa, unde vor fi testaţi şi intră în izolare”, au precizat, pentru Focus Press, reprezentanţii DSP Constanţa.

De precizat că grupul sosise la Costineşti săptămâna trecută şi mai avea de stat la mare încă o săptămână. Tinerii şi profesorul ocupau parterul şi etajul I dintr-o unitate de cazare. “Etajul doi era liber, iar la trei se aflau alţi turişti, separaţi de grupul din Dâmboviţa. Din fericire, circuitele sunt bine puse la punct la această unitate de cazare, nu sunt probleme. S-a făcut dezinfecţia şi atât”, au mai spus reprezentanţii DSP.

Comunicatul oficial al DSP Constanţa:

“În după amiaza zilei de 07.08.2020, DSP Dâmbovița, a informat telefonic DSP Constanța, despre un caz confirmat COVID 19, care a fost cazat în Costinești, la un complex turistic. Urmare acțiunii de control desfășurată la unitatea turistică, au fost constatate următoarele: un tânăr a sosit la complexul turistic din Costinești, în data de 03.08.2020, aproximativ în jurul prânzului. Deplasarea de la Târgoviște spre Costinești s-a efectuat cu un autocar, împreună cu aproximativ 40 de persoane, elevi minori și studenți. În cursul zilei de 04.08 2020, acesta a părăsit complexul turistic, fără să anunțe organizatorul. Din afirmațiile organizatorului acestei excursii, pe perioada deplasării au fost purtate măști de protecție și au fost asigurate măsuri de distanțare (capacitate autocar 63 locuri). Atât la urcarea în autocar, cât și la sosire, a fost efectuat triajul – termometrizarea acestora. Pentru elevii minori, s-a făcut dovada avizului epidemiologic eliberat de medicul de familie și consimțământul părintelui.

Din punct de vedere al condițiilor igienico-sanitare de funcționare, s-au constatat următoarele: complexul turistic funcționează la o capacitate de 40%, la momentul controlului fiind cazați cca. 150 persoane, adulți și copii. Au fost respectate măsurile de prevenire și limitare a infecției cu SARS-CoV-2, atât pentru personal, cât și pentru turiști – covorașe impregnate cu produs biocid, dispenser cu dezinfectant pentru mâini, trusă medicală la recepție, marcaje privind circulația în incintă, afișe cu mesaje în ceea ce privește obligativitatea purtării măștii, păstrării distanței, igienei personale, asigurarea distanței dintre mese. Având în vedere faptul că toți membrii grupului sunt contacți ai cazului confirmat COVID-19, în jurul orei 21.00, turiștii au părăsit locația cu același mijloc de transport, urmând ca DSP Dâmbovița să dispună măsura carantinării. S-a recomandat intensificarea măsurilor de salubrizare și decontaminare a suprafețelor și desemnarea unor persoane responsabile din rândul organizatorilor, pentru efectuarea triajului observațional zilnic al turiștilor”.

Alexandra CUCU

2 COMENTARII

  1. Nici macar in situatia asta nu se pot abtine de la o paranghelie la malul marii ?!?! Chiar mureau daca stateau si ei vara asta acasa ?? Era asa un mare sacrificiu ?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.