O specie nouă de insectă, descoperită în județul Constanța, va purta numele Simonei Halep

0
390

Noua specie de insectă care va purta numele Simonei Halep este o specie de flebotom și a fost descoperită intr-o peștere din județul Constanța.

Noua specie de insectă descoperită de cercetătorii din cadrul Universitatii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj a fost denumită Phlebotomus simonahalepE, în onoarea jucătoarei de tenis Simona Halep, care este născută la Constanța. Insecta face parte din familia flebotomilor, insecte hematofage, cu răspândire pe toate continentele.

Aceste insecte se hrănesc cu sânge, pot transmite și anumite boli, acum, despre specia nouă nu știm încă mare lucru, decât că este o specie nouă, am dovedit acest lucru și genetic și morfologic și am descoperit-o într-o peșteră din județul Constanța și atunci ne-am gândit să rămână numele Simonei Halep, până la urmă și în istoria științei, nu doar a tenisului, pentru că denumirea unei specii este, practic, pentru totdeauna“, a explicat coordonatorul studiului, Andrei Mihalca.

Autorii studiului spun că s-au bucurat să primească și acordul Simonei Halep, prin managerul ei pe probleme juridice, care a comunicat că este onorată de inițiativa lor.

A. V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.