O nouă țară africană, introdusă în Zona roșie

0
184
Lacul Malawi. FOTO: Aardvark Safaris

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, duminică, 28 noiembrie 2021, Hotărârea numărul 108, privind actualizarea listei statelor de risc epidemiologic și pentru stabilirea unor măsuri necesare în actualul context.

CNSU a modificat clasificarea țărilor/teritoriilor aprobată prin Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 106/2021, privind aprobarea Listei cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată. Astfel, în Zona roșie a fost introdusă o nouă țara: Malawi.

Remintim că, având în vedere recomandările Uniunii Europene, stabilite în cadrul Mecanismului Integrat pentru Răspuns la Crize (IPCR), referitoare la trecerea țărilor Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia, Africa de Sud și Zimbabwe în Zona roșie din cauza înregistrării unei creșteri rapide a infecțiilor datorate unor noi variante de virus (Omicrom), CNSU a adoptat sâmbătă, 27 noiembrie a.c., o nouă hotărâre.

Potrivit acesteia, toate persoanele cetățeni români, cetățeni din țările Uniunii Europene, ale Spațiului Economic European sau Confederația Elvețiană care sosesc din aceste țări africane intră în carantină pentru 14 zile:

  • la domiciliu sau la locația declarată, dacă există posibilitatea delimitării față de ceilalți membrii ai familiei sau față de cei cu care locuiesc;
  • în spații special destinate, puse la dispoziție de autoritățile administrației publice locale, conform prevederilor legale în vigoare.

De asemenea, a fost interzis accesul pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini și apatrizilor, definiți potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

De duminică, 28 noiembrie a.c., aceeași măsură se aplică și celor care sosesc din Malawi.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.