O repatriată care a stat în carantină la Flora susţine că a fost sancţionată abuziv: “Nu am ieşit la fumat, am deschis geamul să aerisesc”

0
2091

În urmă cu două săptămâni, mai exact pe data de 21 martie, la Hotelul Flora din stațiunea Mamaia ajungea primul autocar cu români repatriați din Italia. Aceștia aterizaseră pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanța, la bordul a două aeronave aflându-se 225 de cetățeni români. 

Reamintim faptul că, la nivel național s-a decis ca aproximativ 1.500 de repatriați să fie cazați în județul Constanța: la Hotel Flora din Mamaia, Hotel Dunărea din Eforie Nord și Sanatoriul Balnear din Techirghiol. Ulterior, nu au mai ajuns în număr atât de mare și nici în toate centrelede carantinare menționate mai sus, toți acești cetățeni, ci doar în stațiunea Mamaia și la Sanatoriul Balnear. Interesant, chiar unii edili liberali s-au opus acestei decizii, din motive de siguranță pentru sănătatea locuitorilor din respectivul loc, și facem referire la primarul din Eforie, Robert Șerban. De asemenea, prefectul județului Constanța, George Niculescu, printr-o videoconferință, în care a răspuns întrebărilor puse de reprezentanții mass-media, declara: „Cum a fost stabilită această listă a spațiilor de carantinare? După cum bine știți pe site-ul Direcției de Sănătate Publică (DSP) există un anunț publicat în care se cere unităților de cazare din județul Constanța să-și ofere serviciile contra cost în vederea carantinării persoanelor din acest județul. Vreau să vă spun că numărul de agenți economici care au trimis astfel de oferte nu este deloc mic (…) Nu sunt de acord ca românii să fie carantinați în județul Constanța”. 

Tot prefectul a scris pe pagina sa de socializare, sâmbătă, 4 aprilie, faptul că 202 persoane repatriate din Italia, din cele 225 de persoane sosite pe data de 21 martie pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu, care au stat în carantină la Hotelul Flora din stațiunea Mamaia, au plecat în județele de domiciliu. 

Trebuie menționat un aspect important, tot mai multe persoane aflate în carantinare la Hotelul Flora s-au plâns, în mediul online, ba de condiții din cameră, ba de mâncare, însă, doamna C.P. a decis să declare pentru Focus Press că are ceva de reclamat, dar nu în privinţa cazării sau a mâncării. Femeia a relatat că ar fi fost sancționată pe nedrept pentru ceva ce nu a făcut, respectiv că ar fi părăsit camera unde fusese cazată, ieșind pe terasă, iar pe lângă faptul că nu a avut cu cine să discute, nici măcar vreun reprezentant de la DSP, a trebuit să mai stea două zile în carantină, plecând către casă în cursul zilei de luni, 6 aprilie și nu pe data de 4 aprilie, alături de alte 202 de persoane. 

Pe 21 martie am revenit de la Torino pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu. Seara ne-au cazat la Hotel Flora. Luni seară, m-am trezit la ușa camerei, pe care eu nu am părăsit-o de pe 21 de când am ajuns, până azi dimineață (n.r. luni, 6 aprilie), acum sunt în autocar, plec spre casă, în sfârșit, mă trezesc, deci, cu un proces verbal în care scrie că am fost văzută pe terasă, în data de 22 martie. Eu nu fumez, nu am ieșit din cameră absolut deloc, sigurul lucru pe care l-am făcut a fost să deschid geamul de la cameră, să aerisesc. Eu am văzut când m-au filmat, dar cum să mă gândesc că se va întâmpla așa ceva, să mi se spună că nu am respectat regulile. Am încercat să explic, să dau telefoane, dar nimeni nu stă la discuții. Am înțeles că legea spune că pe timpul stării de urgență asemenea chestii se execută și nu se pot anula. Adică, trebuie să suportăm bătaie de joc că asta e legea. Când am ieșit din hotel, am urcat într-un microbuz de la Techirghiol și de aici urmează să plecăm, în microbuz mai erau trei doamne care au pățit aceeași chestie ca și mine, dintre care doar una a spus că nu a ieșit, celelalte două au spus că au ieșit, femeile tot de la Hotel Flora. Mi s-a spus ulterior că doar dând în judecată un judecător are dreptul să vadă filmarea, eu nu am dreptul, așa mi s-a spus. Noi ce suntem? Eu am trimis ieri dimineața la Judecătoria Constanța o declarație, simt nevoia să trimit peste tot. M-au sancționat astfel: am mai stat două zile în plus, în carantină. Consider că este un abuz”, a spus aceasta. 

Despre condițiile din hotel, femeia a spus faptul că sunt bune, mâncarea este bună: ”Nu am ce să spun de rău, camera era ok, mâncarea, ei.. Câteodată, să spunem că nu, adică ne dădeau cartofi prăjiți de două zile, dar ne dădeau mâncare, multă. Am citit în mediul online ce se spune, plus comentariile dar vă spun că nu este chiar așa cum se exagerează”, este părerea ei. 

Amintim, pe de altă parte, postarea unei alte femei care s-a plâns că era mizerie în cameră şi că pilaful a fost… nefiert:

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.