O vilă din Mamaia Sat este propusă spre demolare, pentru a se construi un bloc

0
3074
Zona Mamaia Sat. Imagine cu rol ilustrativ

Societatea Ana Dist intenționează să construiască un bloc de patru etaje în Mamaia Sat. În acest sens a fost depusă la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța documentația necesară obținerii avizului.

Conform datelor din Memoriul de prezentare al proiectului, este necesară desființarea a trei construcții și a gardului, ulterior edificarea imobilului în regim de înălțime de P+4Etaje, locuințe și spațiu comercial la parter, amenajarea incintei și organizarea de șantier.

Amplasamentul analizat este situat in intravilanul orașului Năvodari, zona Mamaia Sat, strada M3 nr. 24, cu ieșire pe strada M7, mai exact în apropierea Complexului Onix Blue Mamaia.

Funcțiunile predominante ale zonei sunt cele de locuire, turism, comerciale și servicii. În vecinătatea amplasamentului există imobile cu regim redus și mediu de înălțime având funcțiunea de locuințe.

Prin prezenta documentație se propune desființarea construcțiilor existente pe amplasament – C1 (locuință unifamilială D+P+1Etaj, construită în anul 2013), C2 (magazie), C3 (anexă) – și edificarea unui imobil P+4E, ce va cuprinde 18 unități locative, cu una sau doua camere, prevăzute cu băi și bucătării proprii, și spațiu comercial la parter. Totodată, proiectul propune amenajarea terenului rămas liber după finalizarea construcției, prevăzându-se realizarea de alei pietonale, locuri de parcare, împrejmuire, amenajare peisagistică cu plantări de arbuști, flori și gazon.

Investiția va fi gata în doi ani de la anunțul de începere a lucrărilor, după emiterea autorizației de construire.

Ana Dist SRL a fost înființată în anul 2006, având sediul pe Aleea Itaca numărul 2, etaj VI, apartament 30 din Mamaia. Administrator este Costin Zdru, ce este și asociat al firmei, cu 95% din capitalul social, împreună cu Vasile Zdru (5% din capitalul social). Cifra de afaceri raportată în anul 2020 este de 12.170.036 de lei, profitul net de 782.872 de lei și datoriile, de 849.056 de lei.

Informaţiile privind proiectul propus/memoriul de prezentare pot fi consultate la sediul Agenției pentru Protecţia Mediului, de pe strada Unirii numărul 23 din municipiul Constanța, şi la sediu societății,de pe strada  M3 nr. 24, orașul Năvodari, Mamaia Sat  în zilele de luni până vineri, între orele 9.00 și 13.00. Observaţiile publicului se primesc zilnic, la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.