Oana Pellea: “M-am săturat să văd oameni mărunți care se luptă penibil pentru Putere, călcând în picioare o țară obosită, mințită, furată, bolnavă, trădată, epuizată”

0
120

Actrița Oana Pellea (59 de ani), unul din vectorii de imagine ai mișcării civice, ai luptei împotriva corupției și a regimului PSD din perioada Dragnea, anunță că se retrage din viața publică, scârbită de trădarea președintelui Klaus Iohannis. România a fost aruncată într-un moment nefast al istoriei sale, spune Oana Pellea, adăugând că nu mai are resurse de energie pentru a o lua de la capăt.

Fiica fostului mare actor Amza Pellea (1931-1983) s-a simțit batjocorită atunci când Klaus Iohannis și-a dat mâna cu PSD, într-o combinație de „oameni mărunți care se luptă penibil pentru Putere călcând în picioare o țară obosită, mințită, furată, bolnavă, trădată, epuizată“. Asta, după ce acum exact doi ani tot actrița era neobosită în a mobiliza lumea la vot, pentru același Klaus Iohannis.

Îmi iubesc țara, dar nu-mi iubesc guvernanții. Păcat de țara asta frumoasă. Consider că trăim un moment profund nefast pentru România. Am sperat într-o Românie democratică, civilizată, europeană. Am fost dezamăgită, trădată, mințită. Votul meu a fost dat răului celui mai mic… Votul meu a fost trădat și batjocorit de către domnul Iohannis și de către cei de la Putere.

Speranța mea a obosit. Speranța mea și a altora… De 31 de ani… de TREIZECI ȘI UNU DE ANI am tot sperat, militat pentru democrație… se pare că degeaba…

Mă retrag în profesia mea. În cărțile mele… în țara din inima mea (care se numește tot România)… în visul meu că într-o zi… acest Pământ superb numit România… va avea conducători care vor iubi această Țară.

M-am săturat să văd oameni mărunți care se luptă penibil pentru Putere, călcând în picioare o țară obosită, mințită, furată, bolnavă, trădată, epuizată.

Mai bine încerc să fac bine (atât cât pot) în jurul meu, prin profesia mea, prin existența mea umilă, și… atât.

Tot ce am afirmat aici conține multă durere, cinste, tristețe și mult-mult dezgust.

Sper ca cei care mai au energie, forță și mai ales conștiință să se lupte în continuare pentru o ROMÂNIE democratică și demnă, o Românie cu legi și oameni drepți.

Mi-aș fi dorit să mai am resurse de speranță.

Mă obsedează imaginea cu cadavrul abandonat al României, sfâșiat de hiene hulpave“.

A. V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.