Obligatoriu, începând de astăzi! Milioane de români trebuie să poarte masca de protecție în toate spațiile deschise

0
1298
Cum se poartă masca de protecție în mod corect. FOTO Alexandra VASILE.

Medicul Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat că purtarea măştii va deveni obligatorie în toate spaţiile deschise în zonele în care incidenţa infectărilor cu noul coronavirus depăşeşte 3 la mia de locuitori, respectiv Alba, București și Vâlcea. Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, calculat de către Direcția de Sănătate Publică, la nivelul Constanței este 1,27.

Se consideră necesară instituirea obligației de purtare a măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul şi gura, în județele/localitățile unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane şi altele asemenea), falezele, zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale și în proximitatea instituțiilor de învățământ până la o distanță de 50 m de intrarea în perimetrul școlii. Se consideră necesară instituirea obligației purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul şi gura, în județele/localitățile unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise”, se arată în documentul Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 4.230 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Peste 90 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate. Duminică au fost anunțate alte 54 de cazuri pozitive COVID în Constanța.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.