Oină: Frontiera ia tot

0
144

Weekend de excepție pentru Frontiera Tomis Constanța. Cea mai galonată echipă a ultimilor 20 de ani din sportul nostru național, oina, și-a trecut în palmares două noi trofee. Sâmbătă, 10 iulie a.c., Frontiera Tomis Constanța a câștigat Cupa României la oină, pentru ca duminică, 11 iulie a.c., să ridice deasupra capului trofeul acordat campioanei naționale la oină pe plajă.

Cupa României la oină a avut loc la Cumpăna și a strâns la start 6 echipe, împărțite în două grupe a câte 3. În finala mare s-au înfruntat, Frontiera Tomis Constanța și Biruința Gherăiești. Mult mai matură în joc și cu mult mai puține greșeli, Frontiera a câștigat cu 14 la 11, În finala mică CS Olteni s-a impus cu 20 la 6 în fața celor de la Stejarul Pârcovaci.

Campionatul Național de Oină pe plajă a adus la start 5 echipe și s-a jucat în sistem campionat, fiecare cu fiecare.

Frontiera Tomis Constanța și Biruința Gherăiești au avut un parcurs fără greșeală și au ajuns să se înfrunte cu trofeul pe masă în ultimul meci al campionatului.

Echipa din Constanța s-a impus și pe nisipul fierbinte cu 11 la 3. Podiumul a fost completat de Energia Rîmnicelu.

“Au fost două competiții care au făcut cinste sportului nostru național. Felicităm toate echipele participante.” a declarat Nicolae Dobre, președintele Federației Române de Oină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.