Operațiunea de scoatere a oilor moarte de pe nava Queen Hind: 2829 de animale extrase

0
288

În urmă cu câteva luni, mai exact pe data de 24 noiembrie 2019, nava Queen Hind care se afla sub pavilion Palau pleca din Portul Midia Năvodari încărcată cu 14.600 de oi pe care trebuia să le ducă în Lidia, însă, din nefericire la doar câteva minute aceasta s-a răsturnat. Oile au rămas blocate înauntru, unele ajungâbd să plutească în apele Mării Negre, echipajul fiind salvat.
La momentul respectiv autoritățile au reușit să salveze doar 254 de animale.
După 4 luni de zile, nava a ajuns la cheu, cu ajutorul societății Grup Servicii Petroliere cu care Administrația Porturilor Maritime Constanța a semnat un contract de aproximativ 4 milioane de euro, pentru ranfluarea navei.

Operațiunile de scoatere a cadavrelor au fost efectuate cu ajutorul unor mașini speciale și niciun muncitor nu a intrat în contact direct cu animalele aflate în putrefacție.
Prefectul județului Constanța a informat, marți, 3 martie a.c., faptul că au fost scoase 2829 cadavre până în acest moment, ceea ce înseamnă 103,05 tone.
Astfel spus, lucrările de descărcare continuă. Deșeurile sunt transportate către incinerator, la Tulcea. Se lucrează în condiții de siguranță, materialul biologic nu are contact cu mediul marin, atât apa cât și aerul sunt în parametri normali.

.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.