Operatorii de plaje, rămași fără baruri, au chemat Apele Române în instanță

0
2151

Au început să curgă procesele!

Plajele litoralului românesc s-au schimbat la față, odată cu noua ordine făcută de reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral (ABADL), dar, totodată, au început să curgă și procesele în instanță. Practic, operatorii de plaje, care au fost somați să-și demonteze barurile construite undeva la limita legii, s-au adresat instanței, în speranța că ar putea să-și desfășoare activitatea în acest sezon.

Astfel, vineri, 29 mai, pe rolul Triubunalului Constanța au fost înregistrate trei dosare, pe contencios administrativ, în care trei firme au solicitat instanței suspendarea executării provizorie a dispoziției ABADL. Potrivit Portalului Instanțelor de Judecată, firmele respective sunt: SC Aparthotel Properties SRL, în dosarul 2851/118/2020, SC Yeezuz Day SRL, în dosarul 2850/118/2020, respectiv SC Exelero Events SRL, în dosarul 2849/118/2020, operatori ai uor sectoare de plajă din zona Năvodari. Despre Exelero Events, puteţi afla detalii extrem de interesante aici:

Contactat de Focus Press, directorul ABADL, Bogdan Bola, a declarat că știe despre ce este vorba, însă la sediul instituției nu a ajuns, deocamdată, nici o citație în acest sens.

”La noi nu au ajuns, încă, hârtiile respective. Probabil instanța le-a înregistrat și urmează să ajungă și la noi. Este perfect legal ca oamenii să facă acest demers, este dreptul lor și nu le poate lua nimeni acest drept. Ei au atacat, practic, un act de constatare, iar instanța urmează să cerceteze și să dispună. Ei s-au adresat instanței ca să se suspende acea notă de constatare făcută de inspectorii ABADL pe teren, urmează să primim și noi hârtiile la sediu, după care vom merge în instanță și vom continua procedura după finalizarea dosarului”, ne-a declarat Bogdan Bola.

De remarcat că, potrivit unora dintre operatorii somați să-și dărâme beach-barurile, se numără și multe persoane de bună credință, care au preluat plajele de la alți operatori, fără să știe că nu dețin un plan urbanistic pentru construirea barurilor, mergând pe încredere. Unii dintre ei chiar au dorit să intre în legalitate, în momentul în care li s-a adus la cunoștință faptul că trebuie să dărâme construcțiile din lemn, doar că nu au putut.

”Am închiriat trei sectoare de plaje de la altcineva care a funcționat aici, la Eforie Nord, dar care nu mi-a spus că nu are PUZ. Mi-a spus că totul e ok și pot funcționa fără nici o problemă. Acum am fost somat să demontez barul, in caz contrar va trebui să plătesc o amendă de 35.000 lei, după care oricum mă vor obliga să-l dărâm. Am vrut să intrăm în legalitate, dar ni s-a spus că oricum nu putem acum”, ne-a declarat Rosseti Mehedințeanu, operator de plajă din Eforie Nord.

Proiectul privind PUZ-ul se află blocat undeva la minister, iar reprezentanții ABADL sunt de părere că abia în 2021 va fi gata. Până atunci, operatorii trebuie să se mulțumească doar cu banii încasați de pe urma închirierii șezlongurilor, iar turiștii se vor aproviziona de la alte unități de alimentație publică.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.