Oportunitate pentru elevii și studenții constănțeni de a învăța în China. Ce trebuie să facă

0
448
China - Foto: Ziarul Naționalul

Clasa Confucius din cadrul Universității Ovidius este o instituție independentă cu scop de cunoaștere a limbii și culturii chineze peste hotare. Această instituție cu buget si viziuni proprii beneficiază, pe de o parte, de prezența profesorilor chinezi, iar pe de altă parte, de o strânsă colaborare cu Institutul Confucius din cadrul Universității ,,Lucian Blaga” din Sibiu.

Cursurile sunt susținute de către profesori chinezi, iar învățarea se face prin intermediul limbii engleze, ce reprezintă un avantaj foarte bun pentru participanți care dezvoltă competențe bilingve. În plus față de aceste cursuri, Clasa Confucius oferă posibilitatea obținerii unei burse care deschide oportunitatea pentru studenții și elevii de a învață în China cu o durată maximă de 11 luni (un an universitar).

Bursa este găzduita în China și acoperă cheltuielile de școlarizare, cazare, cheltuielile de trai și asigurare de sănătate globală. Cheltuielile de transport (dus-întors) de aproximativ 1000 de euro nu sunt incluse în bursă.

Candidații care își doresc obținerea bursei de un semestru cu o durată maxima de 5 luni, sunt obligați să aibă un scor minim de 180 la testul HSK (nivelul 3), și un scor necesar la testul HSKK. Altfel, candidații care luptă pentru obținerea bursei de un an universitar cu o durată maxima de 11 luni, trebuie să obțină un scor minim de 180 la testul HSK (nivelul 4) și un scor minim de 60 la testul HSKK (nivelul intermediar).

M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.