Orașul cu o singură ”casă”. Au mutat toată populația într-o singură clădire

0
189
sursa foto: B1.ro

Orașul cu o singură ”casă”! Cel mai interesant bloc din lume se află în oraşul Whittier, Alaska, aflat la circa 60 de mile de Anchorage, Wcu are o populaţie de 217 de oameni, care locuiesc toţi într-un singur imobil.

Begich Towers este o fostă baracă din timpul războiului rece, construită în 1974. Clădirea adăposteşte atât apartamente cât şi secţia de poliţie, o clinică, biserica, un magazin comercial şi o şcoală, scrie B1.ro

Blocul ce joacă rol de oraş este şi hotel

Şi mai interesant este că singurul bloc din oraş mai joacă joacă şi rol de hotel. Begich Towers funcţionează şi ca hotel, astfel încât oaspeţii să se poată bucura de micul oraş de lângă apă.

Toată lumea locuiește împreună și în stilul orașului Manhattan. Whittier este înconjurat de pustietate din toate direcțiile.O secție de poliție, magazin alimentar, clinică, biserică, magazin și școală sunt toate adăpostite în această structură. Acestea sunt și sursa veniturilor pentru 75% din populația care trăiește aici.

Singura cale de intrare sau ieșire din oraș pe uscat este prin tunelul memorial Anton Anderson lung de 4 km și lat de 4,5 metri, săpat printr-un munte și operat de Departamentul de Transport și Facilități Publice din Alaska. La doar o oră de mers cu mașina, pe partea cealaltă a tunelului se află Anchorage și cei 300.000 de locuitori ai săi. După ora 22.30, tunelul este închis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.