Orașul Ovidiu a depășit rata de incidență de 1,5/1000 de locuitori. S-au schimbat și scenariile de funcționare în zece școli

0
1096
Primaria Ovidiu

Astăzi, 27 octombrie a.c., prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în sistem electronic, pentru votarea unor hotărâri. Acestea prevăd constatarea încadrării localității Ovidiu în rata de incidență cuprinsă între 1,5/1.000 locuitori și 3/1.000 locuitori, și modificarea scenariilor de funcționare în zece unități de învățământ din județul Constanța.

În urma depășirii ratei incidenției cumulate a cazurilor de COVID-19, în ultimele 14 zile, de 1,5/1.000 de locuitori, s-a aprobat ca Primăria Orașului Ovidiu să întreprindă demersuri pentru respectarea pe teritoriul localității a măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, conform hotărârii nr. 41 a C.J.S.U. Constanța, Art.4.1 și Art.4.3. Măsurile prevăzute în anexele hotărârii (purtarea măștii de protecție la interior, restaurante și cafenele cu activitate redusă la 30% din capacitate etc.) sunt valabile pentru următoarele 14 zile, urmând a fi reevaluate.

În aceeași ședință a C.J.S.U., s-a votat în unanimitate trecerea din scenariul 2, în scenariul 3, în cazul Școlii Primare „Colibri“ Constanța (până pe 10 noiembrie, pentru o clasă pregătitoare și o clasă a IV-a, doi elevi confirmați), Școlii Gimnaziale „Grigore Moisil“ Năvodari (până pe 10 noiembrie, pentru o clasă pregătitoare, un cadru didactic confirmat) și al Grădiniței cu Program Prelungit „Norocel“ Constanța (până pe data de 10 noiembrie, o asistentă medicală confirmată).

De asemenea, Liceul Teoretic „Pontus Euxinus“ Lumina trece din scenariul 1, în scenariul 2, ca urmare a ratei incidenței cumulate între 1-3/1.000 de locuitori, în localitatea Lumina.

Alte patru unități de învățământ trec din scenariul 3 în scenariul 2, ca urmare a finalizării perioadei în care a fost aprobat de C.J.S.U. scenariul 3: Școala Gimnazială nr. 18 „Jean Bart“ Constanța, Școala Gimnazială „Adrian V. Rădulescu“ Murfatlar, Școala Gimnazială „Viceamiral Ioan Murgescu“ Valu lui Traian și Grădinița „Colibri“ Constanța.

Totodată, ca urmare a scăderii ratei incidenței cumulate sub 1/1.000 de locuitori în localitatea Tuzla, Școala Gimnazială nr. 1 Tuzla și Grădinița cu Program Normal Tuzla trec din scenariul 2 în scenariul 1.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.