Orban: “Restricțiile de orar vor fi valabile pentru toate tipurile de terase”

0
335
Terasă goală. FOTO Pixabay

Premierul Ludovic Orban a subliniat, sâmbătă, 1 august a.c., că restricțiile de orar vor fi valabile pentru absolut toate tipurile de evenimente care se organizează la terase.

Întrebat în ce bază s-au dat amenzile pentru nepurtarea măștii în spații publice deschise, acesta a spus: “În baza hotărârii comitetului județean pentru situații de urgență. Sigur că toate amenzile pot fi date din momentul publicării în Monitorul Oficial. Oricine va contesta amenda (n.r – acordată până la publicarea HG în Monitorul Oficial) va avea șanse să câștige. Pe de altă parte, nerespectarea regulilor de protecție sanitară, din punctul meu de vedere, trebuie sancționată în conformitate cu prevederile legale. Dacă nu respecți regulile de protecție sanitară, te pui și pe tine în pericol, dar îi pui pe ceilalți în pericol și, în primul în rând, îi pui în pericol pe cei dragi, pe cei apropiați, familia, prietenii, rudele, colegii de birou.

Despre limitarea orarului la terase: ” Decizia de introducere a unor restricții privind orarul va funcționa pentru toate tipurile de evenimente care se organizează la terase. Nu poți să impui un orar de lucru, adică să limitezi la ora 23, și pentru unii să permiți, și pentru alții să nu permiți. În județele cu răspândire mare a virusului, unde există risc de transmitere în comunitate, pentru a reduce acest risc de răspândire a virusului, pentru că se știa foarte clar că foarte multe terase, după ora 23, se transformă în locuri de petrecere, în locuri în care e foarte greu, totuși, să impui respectarea regulilor. Din cauza asta, am preferat să luăm această măsură. De altfel, le va face și bine oamenilor”, a mai spus premierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.