Orban și-a reluat activitatea: a scăpat de COVID-19

0
64

Ludovic Orban a anunțat că a fost absent din spațiul public deoarece a fost bolnav de COVID-19.

„Am fost absent din spaţiul public, după Anul Nou, dintr-un motiv obiectiv. Am avut COVID-19. Am fost diagnosticat pozitiv la testul PCR efectuat în 5 ianuarie.

Timp de doi ani, de la debutul pandemiei, am reuşit să mă feresc de coronavirus. M-am îmbolnavit deşi sunt vaccinat şi cu doza a treia, administrată în octombrie 2021, şi respect regulile de protecţie sanitară. Cel mai probabil, am fost infectat cu omicron.

Nu am avut o formă gravă. Simptomele (febră, tuse uscată, dureri de cap, dureri musculare, iritaţia căilor respiratorii) s-au manifestat timp de două-trei zile.

Am putut să văd direct acţiunea instituţiilor implicate. Am fost sunat de DSP Bucureşti chiar în ziua în care am fost introdus în aplicaţia Coronaforms, pentru efectuarea anchetei epidemiologice, şi am primit pe mail decizia DSP cu privire la perioada de izolare în ziua următoare. Am fost sunat şi de un reprezentant al DSP Prahova, probabil pentru că, în ancheta epidemiologică, am indicat ca loc posibil de infectare o localitate din judeţul Prahova, unde mi-am petrecut Revelionul. În perioada în care am fost izolat la domiciliu am fost vizitat de poliţie de două ori, pentru a fi verificat dacă respect decizia de izolare.

De astăzi, mi-am reluat activitatea obişnuită şi sunt la fel de dedicat ca şi până acum reprezentării în Parlament a cetăţenilor români“, a transmis Ludovic Orban.

Parlamentarul a recomandat tuturor să se vaccineze antiCOVID, pentru a se feri de o formă gravă a bolii, și să respecte măsurile de protecție sanitară.

De asemenea, acesta a solicitat Guvernului să renunțe la ideea Certificatului verde.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.